De mooiste plek van de stad

Jetta Ernst over het stukje Oudegracht waar ze al 50 jaar woont: “Verhalen die gekend moeten worden”

Jetta Ernst vertelt over de geschiedenis van de huizen in haar buurt. Over het leed dat de Joodse bewoners is aangedaan, Pyke Koch en zijn lantaarnpalen, het huis van Ina Boudier Bakker en een tentoonstelling van Theo van de Vathorst. Verhalen die bijna niemand meer kent.

Redactie

10 reacties

Reageren
 1. Prachtig verhaal, Jetta. Bijzonder, een stuk geschiedenis over zo’n mini-stukje van de stad.
  Mooi ook dat je de tijd werd gegund om het te vertellen – volgens mij met je met 7’40” een absolute topper. Mooi voorbeeld van ‘slow TV’ – eindelijk – heel goed gedaan!

 2. Mooi gedaan, Jetta! Ons buurtje in historisch perspectief. Terwijl de ( waarschijnlijk) van niets wetende jeugd langs fietst!

 3. Mevrouw Ernst mag wat mij betreft nog wel een stukje doorwandelen op de Oudegracht. Bijzonder mooie verhalen.

 4. Wat een mooi en leuk stukje Utrecht op de camera, en bijzonder goed verteld Jetta !. Eens met van Lent : zou mooi zijn als je dit zou doen over de hele gracht (en ) en dat dit een stukje voor het archief kan zijn ? Groet, Jeroen

 5. Wat een interessant verhaal, Jetta. Ook leuk je na meer dan 50 jaar weer eens te zien.
  Lieve groet, Janney Engelmann-Brouwers (indertijd Ter Apel, nu Emmen).

 6. Heerlijk om dit verhaal over de Oudegracht zo mooi verteld te mogen horen. Ik ben zelf gids voor het Gilde Utrecht, ken dus ook deze verhalen. Maar het is “vechten tegen de bierkaai” om dit ook zo boeiend te vertellen als Jetta doet.

 7. Ik moet het verhaal nog opsnorren en lezen, maar vanochtend dacht ik opeens aan je en aan de tijd dat we huisgenoten waren op de eerste daalse dijk. Ik besloot te googelen en ziedaar, je bent er en nog in Utrecht. Ik kreeg een advertentie over Elba onder ogen en daardoor schoot jij weer in mijn gedachten.
  Je zier er stralend uit op de foto en dat doet me goed. Blijf gezond en gelukkig,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *