Muziek

Het Turkse avontuur van Utrechtse band Figgie

Beeld: Mart Lier

Het eerste buitenlandse avontuur van de band Figgie zit er op. Ze speelden op een festival in de Turkse stad Istanbul samen met de Zutphense band Canshaker Pi.

Het Utrechtse viertal werd uitgenodigd door het Nederlandse consulaat en Zorlu PSM uitgenodigd om in Istanbul te spelen op het Dutch Ding A Dong festival. De band vloog, met een paar instrumenten, een paar dagen voor hun optreden naar de stad. Die tijd hebben ze gebruikt om de stad te verkennen, mensen te ontmoeten en de stad vol te plakken met stickers met het logo van de band. Voor muziekwebsite 3voor12 Utrecht hielden ze een dagboek bij.

Eerder noemde zanger en gitarist Paul Scheenstra de uitnodiging een cadeautje. Hoe de organisatoren van het festival bij de Utrechtse indieband terecht is gekomen, weet hij niet. Het feit dat hij de leden Canshaker Pi, de band waarmee ze het podium hebben gedeeld, goed kent, maakte het optreden extra leuk.

Naast foto’s en tekst vatte de band hun reis ook samen in een filmpje. In een minuut nemen ze de kijker mee van Utrecht tot Istanbul.

Na het optreden in de Turkse stad moest de band snel weer het vliegtuig in en terug naar Nederland omdat ze ook geboekt waren op het Sena Talentpodium op het bevrijdingsfestival in Park Transwijk.

Figgie was niet de enige Nederlandse band die naar Turkije mocht om op te treden. Ook de bands Rosemary & Garlic, Kraak en Smaak, Klangstof en singer-songwriter Pitou mochten op ‘uitwisseling’ naar Istanbul.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *