Videocolumn

Henk zoekt iemand binnen de Waterschappen met verstand van zaken

“Bij Waterschappen gaat het puur om kennis. Ik zou dolgraag op iemand stemmen die waterbouwkundig ingenieur is. Maar de mensen op wie we kunnen stemmen, hebben geen beroep die te maken heeft met het in stand houden van dijken.” Henk zoekt naar een waterbouwkundig ingenieur op de lijst, dan kunnen we daar met z’n allen op stemmen. Het maakt hem niet uit van welke partij diegene is: “Als we maar droge voeten houden.”

Laat uw reactie achter

Reactie

4 reacties

 • menno schreef:

  Een even simpel als juiste conclusie van Westbroek. Maar helaas, ook dit zal niet veranderen.

 • Johanna Engbers schreef:

  Jaap Verweij van de Algemene Waterschapspartij is waterbouwkundig ingenieur. De meeste kandidaten zijn verder inderdaad environment coach , communicatiestrateeg of koekenbakker.

 • Andrea Keessen schreef:

  Goed punt. Er is kennis nodig om droge voeten te houden. En waterbouwkundig ingenieurs hebben die kennis. Het waterschap doet echter veel meer dan alleen zorgen dat we droge voeten houden. Het zorgt ook voor de zuivering van afvalwater, het heeft invloed op het waterpeil en het draagt bij aan de bescherming van de kwaliteit van het oppervlaktewater en het grondwater. Dus ja, die waterbouwkundig ingenieur in het bestuur is heel belangrijk en nee, met alleen ingenieurs komen we er niet. Er zijn ook mensen nodig die verstand hebben van waterkwaliteit, van ecologie en van alles wat er moet worden geregeld om de uitvoering van alle watertaken tot een succes te maken enzovoorts.

 • Carel Dieperink schreef:

  Henk heeft helemaal gelijk! Water is te belangrijk om aan de politieke waan van de dag over te laten, maar vraagt om deskundigheid. De Algemene Waterschappartij staat voor onafhankelijkheid, deskundigheid en betrokkenheid. De AWP is geen partij zoals je die kent uit de landelijke politiek. We zijn niet gebonden aan een traditionele politieke partij. Onze slogan is Niet politiek, wel deskundig. Ons team van waterdeskundigen heeft het landelijke AWP programma voor het HDSR-gebied uitgewerkt in vier speerpunten (zie http://www.awphdsr.nl).
  – Toekomstvast ……. Ook voor onze kinderen;
  – Kwaliteit…. Geen viezigheid in ons water;
  – Betrokken….. Mensen echt serieus nemen;
  – Recreëren….. Plezier met water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *