Vlog

Henk is nukkig over de Culturele Zondagen

Henk vindt dat de Culturele Zondagen in Utrecht niet meer zijn wat het ooit geweest is. “Zeker niet zoals ik het destijds aan de gemeente heb verkocht. Het was toen een alternatief voor de koopzondag en nu zijn er nog maar vijf per jaar.” Volgens Henk en de medebedenkers zou er iedere editie een andere kunstvorm aan bod moeten komen. “Tegenwoordig staan de Culturele Zondagen in dienst van een wens van de gemeente,” vindt hij. Maar, volgens Henk, is de grootste tragedie het feit dat er geen budget meer is om de deelnemende kunstenaars te betalen.

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Viktor Fedora schreef:

  Beste Henk,

  Wie ben ik om met jou, gepokt en gemazeld politiek Utrechts dier, in discussie te gaan over kunst- en cultuurbeleid ‘En Ville’?
  Er zijn veel Rennies nodig om het tegen de tanden klotsend maagzuur te neutraliseren bij het lezen van berichten over het niet kunnen garanderen van hoogwaardige kwaliteit en daarom deze keer even geen CultZon.
  Realiseer je je hoe de wens van de gemeente wordt gekneed door Frankensteiniaanse instituties die, bijna als een nieuw soort cultuurkamer, de smaak van de stad bepalen?

  Je bent vast een sportief jongmens, geïnteresseerd in voetballen en wielrennen – toch? – het volkse vermaak waarmee niet slechts de horden maar ook de intelligentsia en Bekend Nederland mee worden ge-sujasujakindje’d. Nou, 1+1 = 2. Daar is dat ontbrekende budget namelijk voor bedoeld.

  Verslik je bij het inademen niet in je kermistoeter en blijf vooral bijten!

  Hartelijke groet,

  Viktor

 • corpus Organus schreef:

  Ik had gratis willen exposeren hoor met m’n schilderijen, of gratis piano of kerkorgel willen spelen. Geen probleem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *