Vlog

Henk over de lekkerste worst van Utrecht

Henk heeft geen aandelen in slagerij Brouwer, maar wil toch zeggen dat deze slagerij de beste metworst van Utrecht maakt. De zogenoemde opaworst. “Die wordt nog met de hand geschept. Dat zorgt er voor dat dit de lekkerste worst van Utrecht is”, aldus Henk. En zijn kleinzoon is het daar roerend mee eens.

Laat uw reactie achter

Reactie

10 reacties

 • Jos Damen schreef:

  Zeker Henk de lekkerste worst van Utrecht. Dat hebben Niels en Pleun.

 • Steve-e schreef:

  Henk,
  Ik vind jou een beste vent
  En dat meen ik serieus
  Zeer intelligent en prestigieus
  Maar graag vraag ik jou
  Met de trots van een pauw;
  Wees eerlijk tegen het kind
  En zeg hem de waarheid
  Niet alleen over smaak of over hoe het vroeger was
  Maar over nu en dat wij doden
  Te pas en onpas
  Die worst is niet afkomstig van een iets of een ding
  Maar van een ander leven
  Een ander leven dat angst,stress en de dood in de ogen heeft gezien.
  En nee,in die worst zit er niet één maar meer dan tien
  Is het antwoord van uw kleinzoon dan alsnog;
  Opa, het interesseert mij geen reet,ik eet die worst en andere dingen lekker door, want mijn smaak en lust zijn belangrijker dan al dat leed
  buiten dat zo is het me geleerd vandaar dat ik nu niet beter weet
  Als dat dan het antwoord is wens ik hem en u ;”eet smaak een lijk” en een groet toe.

 • Henk Westbroek schreef:

  Beste Steve-E
  Oua vormvast is het zo dat je gedicht niet in een strak vel past.
  Maar ik snap je; jij bent anders dan ik van het vegetarische hapje.

 • Steve-E schreef:

  Dat geloof ik graag maar het is wel jammer, was er wel trots op Maar ik vertrouw erop dat u het juist heeft.

  Ben blij dat u me begrijpt. Enkel vrees ik dat we niet zoveel van elkaar verschillen zeer gewaardeerde meneer Westbroek; u bent net als ik van een dierlijk hapje. Zo ook mijn 2 zonen.
  En toch leef ik al 5 jaar Vegan. Mijn kinderen als ze bii mij zijn ook. Bij hun moeder vegetarisch. En als ze in de stad zwerven schuiven ze nog wel eens een turkse pizza naar binnen. Het is zo goedkoop pap,zeggen ze dan. Maar hun streven is voor beide ook vegan te gaan leven. Ik ben hun voorbeeld zeggen ze.

  Gefeliciteerd zal u waarschijnlijk zeggen en succes, met daarbij de boodschap dat u toch echt anders bent als ik. (Of is het; dan ik? Shit zeg… excuses voor mijn Nederlands)
  Toch zou ik van u iets willen weten;
  Bent u van mening dat wij als mens een ander leven mogen opsluiten met als doel dat leven om te brengen voor lust?
  Lust? Denkt u nu misschien…
  Ja,lust.
  Dieren eten is voor de lust. We hebben geen vlees meer nodig gezien de ontwikkelingen in de eiwittenvervangers etc.
  Buiten dat gegeven gaat er ook heel wat aan vooraf voordat we dat dier kunnen eten. En dan bedoel ik niet de bereiding;
  Angst,stress en beperkende maatregelen wat betreft vrijheid. Iets dat we geen mens gunnen. Waarom dan wel een dier?
  Ik weet dat dieren niet als mensen zijn. Is dat een reden om ze van hun vrijheid te beroven en angst en stress te geven?
  Voor de wet mogen wij dat doen en van oudsher doen we dit al en we weten daardoor niet beter.
  Zoiets als Sinterklaas feest misschien? Wij witte mensen bedoelen niets verkeerds met Sinterklaas, maar de gekleurde mensen voelen en zien dat anders. De donkere mensen worden “wakker” en leggen ons witte mensen uit dat het sinterklaas feest niet klopt. Maar wij witte mensen komen in opstand want dit doen wij al -tig jaar en dan nu moeten wij stoppen omdat …. Blablabla. De donkere mensen hebben gelijk. Het kan niet meer. Een vrouw emancipeert, kinderarbeid is verboden, slavernij is afgeschaft, elk geloof vraagt/neemt een stukje van de taart, de donkere mens is het zat om te zijn wat de witte mensen willen dat ze zijn en is trots op zijn kleur.
  Allemaal voorbeelden wat in het verleden anders was en we gewoon deden, aandeden, zo vonden of juist niet omdat dit gewoon zo was en vooral ook handig en gemakkelijk.
  Goed zo.
  Maar toch blijven we wel aan dat stukje vlees vasthouden want oh oh oh… straks kan en mag je helemaal niets meer. Ik ben van mening dat we ander leven horen te respecteren. Of het nu volgens de wet wel of niet mag.

  Wij als mens LEVEN. Het OVERLEVEN doen wij al lang niet meer. Als je moet overleven grijp je vaak terug naar de natuur en soms doe je dingen vanuit overleven die nodig zijn; een dier doden voor voedsel bijvoorbeeld? Of een brood stelen bij de bakker. En de kans om die Nikes te stelen uit de winkel of van iemand anders doe je dan weer niet. Is namelijk slecht.
  Wij LEVEN en kunnen in een winkel gewoon dingen kopen om te leven. Het doden van dieren die angst en stress hebben gekend en sowieso ongewild de dood in de ogen hebben moeten zien kan gewoon niet meer. Het moet stoppen en het is mogelijk.
  VLEES is moord. U kent die zin vast nog wel.
  Dus meneer Westbroek even weer proberen of het past op een ander vel
  Misschien lukt het dit keer wel
  En zo niet
  Dan wacht ik op zwarte piet
  Rond 5 december heb ik altijd wel succes
  Voor taal had ik iig altijd een zes
  Dat mag de pret niet drukken
  En hoop dat iemand zoals u wilt stoppen met die rare vlees nukken
  Mensen zoals u kunnen anderen leren
  En wie weet binnenkort zonder ander leven te bezeren.

  Met welgemeende groet,

  Steve-E

  Ps maak voor uw kleinzoon eens een goede vegan burger; broodje, een goede burger(beyond meat bijvoorbeeld) ijsbergsla,vegan mayo van bijvoorbeeld remia(liefst zonder palmolie,is ook nl een dingetje) ketchup, uitje,tomaat en augurk
  Maak er een (vegan)cheeseburger van of met een eigen Henk Westbroek draai eraan of weet ik het.
  Heerlijk lekker en wellicht ongezond. Gezonde vegan tips heb ik ook zonodig.
  Uw volgende column op internet zal waarschijnlijk zijn; lekkerste Vegan burger van Utrecht….en uw kleinzoon zal dat beamen en zal trots zijn op u als u verteld dat u dit doet om ander leven geen pijn te willen doen. Utrecht Leeft!

 • Steve-E schreef:

  Ik begrijp best dat u uw column in ere wilt houden. En ook dat u het vooral simpel wilt houden wat betreft de discussie over het leed van anderen. Maar om dan mijn reactie niet te plaatsen is niet Westbroek waardig. Ah wel, het gaat u goed.
  Ps
  We zijn inderdaad anders van elkaar… En dat is geen compliment voor u.
  JAH bless

 • Michael Kroonbergs schreef:

  Beste Steve-E,
  Met uw laatste opmerking bent u aan het verkeerde adres. Niet Henk Westbroek maar de redactie bepaalt of een opmerking geplaatst wordt. Wij vonden die van u nogal breedsprakig en weinig toevoegen. Maar omdat u er nogal aan hecht hebben wij hem toch geplaatst. Ik stel voor dat we het hier bij laten.

 • Fred n schreef:

  Wat een zeikerd is die vega man als hij net zoveel eet als praat zal hij wel vierkant zijn en trouwens die wordt is heerlijk

 • Guus Vogelzang schreef:

  De verbouwing is mooi geworden. Het lijkt ook alsof het assortiment is uitgebreid.
  Alleen die naam: Butchery! Food Store! Gaat Slagerij Brouwer zich nu speciaal richten op expats en buitenlandse studenten in plaats van op de gewone buurtbewoners? Maar toen ik vroeg wat Balkenbrij in het Engels was kon niemand mij dat vertellen … Henk, wat vind jij hiervan?

 • Guus Vogelzang schreef:

  Trouwens, heb je de worst van Wim van Beek op de Kanaalstraat wel eens geprobeerd? Die strijdt mee om de toppositie. De slagerij alleen al is een bezoek waard. Ouderwetse gezelligheid en betaling gaat contant. Niks niet pinnen, van dat soort stadse fratsen en moderne nieuwlichterij moeten ze daar niets hebben.

 • Hennydruppers schreef:

  Ik heb de worst altijd bij van Es achteraan de Amsterdamse Straatweg! Daar zijn ze zelfs vaak nog warm ,heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *