Videocolumn

Henk heeft een mening over de regenboogvlag

“Alle mensen, alle geaardheden, alle gezindten mogen in alle steden, alle dorpen en alle gehuchten gewoon wonen. En dan kun je de vlag uitsteken of niet, dat recht blijft bestaan. Maar het is symboolpolitiek. Want is iedereen wel overal in Utrecht welkom? In elke stad zijn er plekken waar mensen met een niet-gangbare geaardheid niet zo welkom zijn. Dus die vlag symboliseert wel wat, maar is eigenlijk drie keer niks.”

Laat uw reactie achter

Reactie

5 reacties

 • jos stelling schreef:

  De vraag is nu wel wat er aan de hand is als de vlag niet wordt uitgestoken. Kan een dingetje worden. Er was ook iets met het verplicht binnenhalen van vlaggen bij zonsondergang: dan stopt het feest (denk ik).

 • h.de groot schreef:

  Uitstekend verhaal. Ik word een beetje misselijk van dat “wat zijn wij goed” gedrag. Uiteraard is die Nashville-verklaring stuitend maar we weten wie het zeggen. Een splintergroepering die uiteindelijk uitsterft.

 • Chantal schreef:

  @h. De groot: dat dachten ze van de nazi’s ook. Het is van belang direct de stem te verheffen, heeft niks met “wat zijn wij goed gedrag” te maken. Ik mag hopen dat u in actie komt bij het zien van onrecht. Of doet u dat dan niet om te vookomen als gutmensch te worden gezien..?

 • E.C. schreef:

  Eh, wat is ‘gewoon heteroseksueel’ ? Praktiseer je dat?

 • Otto schreef:

  Chantal: Dat is correct, dachten ze van de Nazi’s ook. Waarom halen we dan steeds meer mensen naar binnen die ook zo denken over lhbt-ers en antisemitisme in het bloed hebben? Er zullen best bij zitten die liberaler zijn, maar wie gaat dat uitzoeken? Opvangen in de regio en niet hier naar toe halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *