STRTFSTVL

Heel veel straattheater in De Fabrique tijdens STRTFSTVL

Ook Acrobàcia Mínima zal te zien zijn bij STRTFSTVL in De Fabrique - Beeld via STRTFSTVL

Twee dagen lang staat De Fabrique in het teken van straattheater. Op dinsdag 26 en woensdag 27 komen verschillende straatartiesten uit heel Europa naar Utrecht voor het STRTFSTVL. Niet alleen om op te treden, maar ook om elkaar te leren kennen en nieuwe kennis op te doen.

Toch is de beurs er niet alleen voor artiesten en andere professionals die elkaar willen ontmoeten. Ook publiek is welkom in De Fabrique. “De hele dag door zijn er optredens”, vertelt organisator Rob Vugs. “Dat kan een circusact zijn, luchtacrobatiek en zelfs dingen waar je zelf aan mee kunt doen.”

Festivalsfeer
Ondanks dat het een beurs is waar artiesten en boekers elkaar kunnen ontmoeten, heeft het de sfeer van een festival. “Het wordt ook georganiseerd als festival. Met STRTFSTVL willen we het saaie van een beurs vervangen door een festival”, legt Vugs uit. “Er zijn verschillende zalen waar verschillende dingen te zien zijn. Op de ene plek staat een kleine circustribune en ergens anders treden de artiesten op alsof ze bij een terras spelen. We zorgen er ook voor dat artiesten mooi uitgelicht zijn bij hun optredens.”

Het festival is ontstaan na het wegvallen van de artiesten en evenementenbeurs in Eindhoven. “Toen dat stopte, zagen we dat er in de landen om ons heen wel promotiebeurzen zijn voor straattheater”, vertelt de organisator. “De Fabrique is een heel mooie locatie om straattheater te promoten.”

Kaarten voor het festival zijn te koop op de website van STRTFSTVL. Het festival vindt plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 februari.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *