Gedicht

Geloof jij het?

Mijn hart ligt in Utrecht. Toch reis ik iedere dag voor mijn studie naar Ede. Wanneer ik in Utrecht vertel dat ik aan de Christelijke Hogeschool studeer, krijg ik vooral verontwaardigde blikken. Gevoel van verantwoording borrelt op. Maar, geloofsovertuigingen van anderen zijn voor mij juist verrijkend. Een ander perspectief, het is verfrissend. Sta jij ervoor open?

 

Is er nog ruimte
Voor Adam en Eva
Voor het giftige fruit
En
Kruizen

Voor Insjallah
Voor profeten
En
Overtuigingen uiten

Mag ik nog

Mijn haar bedekken
Een god betrekken
Bij mijn leven
Of moet ik heel Utrecht
Een uitleg geven

Wanneer

Ik mijn krachten haal
Uit wat voor mij zo normaal
Zo massaal
Zo basaal
Is

Ik mis, wederzijds bekommernis
Wanneer men
Naar een waarachtig -verhaal-
Grist

 

Auteur Thirty030
Auteur

Thirty030

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *