Koningsdag

Geen feesten op Koningsdag? ‘We doen het zelf wel!’ in Griftpark

Omdat er geen grote feesten zijn op de Utrechtse pleinen tijdens koningsdag, besloten Erik van Veen en Ivo Gesink hun eigen feestje te organiseren in het Griftpark onder de noemer ‘We doen het zelf wel – Koningsrave’.

“Met onze vriendengroep vieren we altijd koningsdag”, vertelt Van Veen. “Die groep is steeds groter geworden en mensen kijken er ook echt naar uit.” Toen de berichten over het niet doorgaan van de feesten in het centrum kwamen, vond de groep dat ook heel vervelend. “Dat waren altijd de plekken waar we heengingen. Een paar dagen later zat ik in de auto en vroeg ik me af wat we dan zouden doen.”

“Ik bedacht me toen dat je speakers van het merk JBL aan elkaar kunt koppelen”, legt hij uit. “Vroeger waren dat er twee, maar met nieuwe software kunnen dat er 100 zijn.” In het evenement op Facebook roepen de organisatoren mensen op om met hun speaker naar het park te komen en deze allemaal te koppelen. “Dan moet je met mensen een gesprekje voeren. Als je voor zo’n podium staat in het centrum heb je helemaal geen interactie met elkaar en nu wel.” Voor de muziek bedachten Van Veen en Gesink een democratische playlist. “Die kun je via een app maken. Dan moeten mensen ook contact hebben met elkaar om stemmen te halen voor hun favoriete nummer.”

Een officieel protest tegen het uitblijven van de feesten in het centrum is het op dit moment nog niet. “Het is meer een uiting van de teleurstelling”, aldus Van Veen. “En het is een gedeelde mening, want er zijn veel mensen die zich hebben aangesloten. Ik had het idee naar een paar mensen gestuurd en die reageerden positief. Daarna is het hard gegaan.” Op het Facebookevenement geven meer dan 900 mensen aan interesse te hebben. “Misschien moeten we het officiëler maken om te zorgen dat we niet weggestuurd worden uit het park.”

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *