berichten van het plandelfront

Kun je dansen op de maan? Je kunt in ieder geval plandelen op Mars!

Utrecht spel je met een P

Hier wordt op De 1ste Utrechtse Plandeldag schoongemaakt.

Opruimveteraan Joop van 80 uit Overvecht stuurde een mail, Maimoen van 4 gaat met zijn moeder in Kanaleneiland aan de slag. Het groene leger dat op De 1ste Utrechtse Plandeldag in actie komt, duikt letterlijk in alle hoeken van de stad op. Ook op Mars. Huh?  

Het leger van plandelaars en ploggers groeit. Dat ziet een tevreden Plandelman ook aan zijn mailbox, met elke dag nieuwe aanmeldingen voor het grote evenement van komende zaterdag. Op dit moment staat de teller al op meer dan honderd aangemelde activiteiten. Soms zijn dat solisten, anderen gaan op pad met hun gezin of de buren, en sommigen weten zelfs tien of wel 15 buurtgenoten op de been te krijgen.

De vierjarige Maimoen ‘doet’ een stukje Kanaleneiland met zijn moeder, Buurtcomité Wijk C verzamelt bij Politiekantoor Paardenveld, Mitros maakt van het plandelen in Hoograven een klein kinderattractiepark en de stoere dames van WhatSUP geven de Oude Gracht een opschoonbeurt. Dan zijn er ook nog de ploggers en trashrunners die er flink de vaart in houden. Plietser Nico maakt misschien de meeste kilometers.

Dat is nog maar het topje van de ijsberg. De meesten aanmelders nemen hun eigen straatje of buurtje voor hun rekening, maar een enkeling kiest ervoor om wat verderop aan de slag te gaan. Mars bijvoorbeeld – of beter gezegd: de Mars Habitat die in het Beatrixpark verrijst als een ander Utrecht 900-initiatief.

Die honderd mailtjes staan dus voor een veelvoud aan plandelaars, ploggers en prikkers, maar hoe groot het groene leger daadwerkelijk is, dat gaan we op De 1ste Utrechtse Plandeldag zien. Als de toestroom deze week zo doorzet, dan moet die belofte van 900 schoongemaakte straten, stoepen en steegjes echt te doen zijn. Maar daarvoor kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Dus meld je aan en doe mee, of het nu een kippeneindje of de hele Maliesingel is. Stuur een mailtje naar info@plandelen.nl en je bezorgt jezelf én Utrecht een historische dag. Gewoon doen.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *