Onze columnisten

Fundataal: Wie omarmt dit kunstwerk en draagt de filosofie voort die het herbergt?

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Te koop: een prachtig pand, voor een vierkante meterprijs à € 1400 (waar je in Utrecht nog geen hondenhok voor kunt kopen), maar toch bijna een miljoen. Alleen omdat het zo enorm groot is, 675 vierkante meters. In Reijmerstok, een plaatsje tussen De Hut en De Plank. Ten zuidoosten van Maastricht dus. Maar als je rust en ruimte zoekt…… En iets bijzonders……..

“Een bijzonder pand, een bijzondere bewoonster en een bijzonder verhaal. Deze voormalige school in Reijmerstok was als een leeg doek voor kunstenares Esther Loffeld. Grote open ruimten, hoge plafonds, veel glaspartijen en een inspirerende plek met de natuur in de achtertuin. Met haar creatieve kijk op het leven boetseerde ze met eigenwijze materialen deze kille en koude blok klei in een warme, vriendelijke en open plek voor zichzelf en anderen om te kunnen wonen, werken en vooral om samen te zijn. De gekozen lay-out, het gebruik van natuurlijke materialen en met name het hergebruik van schoolse items sluiten naadloos op elkaar aan en geven een unieke en warme uitstraling. Uiteindelijk werd dit haar meesterwerk, waar ze alles in gelegd heeft wat ze had. Wie omarmt dit kunstwerk en draagt de filosofie voort die het herbergt?”

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Carla Barmentlo schreef:

  Dag Els,
  Wij hebben bij haar gelogeerd, kwamen op vrijdag aan, werden uitgenodigd voor het openingsfeest, en ‘s zondags stond ik in de feestelijke soeppan te roeren.. Wát een prachtige vrouw! We hadden een bourgondische klik…Hartverwarmend en wat een mooi appartement heeft ze gemaakt! Met recht een meesterwerk! Recent ontdekten we dat ze is overleden.
  We hebben serieus besproken om naar Limburg te verhuizen, alleen dat dak is nog niet geïsoleerd… en dat kost net een smak geld teveel…Zo jammer, want eigelijk zou er niets moeten veranderen…
  Carla

 • Carla schreef:

  Eigenlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *