Onze columnisten

Fundataal: het droomhuis van Mike en Nicole

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Maak kennis met Mike en Nicole!

Omschrijving

Zachtjes rijdt de auto van Mike en Nicole de Rivierenbuurt in. In dit gedeelte, aan de rand van het dorp, hebben ze altijd al graag willen wonen. Waar ooit weiland was pronken nu grote woningen. Stoer, voornaam en met een grandeur van voor de oorlog. Mike glimt al bij de gedachte aan een carport, de binnendoor te bereiken berging/ garage en het nieuwe tuinhuis. Beiden zijn met name benieuwd naar de riante woonkeuken, de brede woonkamer en de mogelijkheid voor 5 flinke slaapkamers.

WAT?
Maar wat koop je dan precies? Ze gaan op hun gemak een kijkje nemen en starten bij de voordeur, onder de carport. De hal is riant, met links de luie trapopgang, de trapkast en het moderne toilet. Rechts zien ze de meterkast en de garderobe. Ze doen de glazen deur open en zien de fijne woonkeuken. Veel kastruimte (aan de contrasterende kleur is te zien dat er later nog een blok is bijgezet), een keur aan inbouwapparatuur en een speelse lichtinval. Onder de plavuizen ligt vloerverwarming, dat voel je direct. Via de kamer en suite schuifdeuren (met aan weerszijden stijlvolle kasten) komen ze in de brede woonkamer. Deze is tuingericht en heeft openslaande deuren. De volgende deur brengt hen naar de geïsoleerde berging. Deze is verwarmd en heeft een deur naar voren en een deur naar de tuin.

EN NU?
Mike en Nicole willen eerst boven de boel verkennen. De tuin komt straks wel. Hier zien ze 3 ruime slaapkamers en een balzaal van een badkamer. Met ligbad, inloopdouche, wastafel, toilet, inbouwspots en designradiator. Ze geven elkaar een knipoog. Het is allemaal nog ruimer als dat ze vooraf dachten.

Ook de luie trap naar de tweede verdieping loopt lekker. Wow! Dat is nog eens een super grote ruimte zeg!


WAT VALT ER BUITENOM ALLEMAAL TE ZIEN?
Terug beneden lopen ze via de berging de tuin in. In 2018 is er een riante houten berging neergezet. Afgetimmerd met Douglas hout en gedekt met pannen. Het is heerlijk toeven onder de overkapping. De tuin ligt gunstig op de zon (Zuid), daarom is het brede knikscherm ideaal. Ook de hordeuren in de openslaande deuren van de woonkamer blijven achter. Voor- en achter zit een buitenkraan. De carport en oprit bieden plaats aan twee auto’s. En praktisch dat je via het pad naast de berging ook achterom kunt lopen.

WAT IS NOG MEER HET VERMELDEN WAARD?
Ze hebben de alarminstallatie, de 15 zonnepanelen en de vloerverwarming in de badkamer en op de begane grond nog genoteerd. In de slaapkamers en overloop ligt laminaat.

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Nicoline schreef:

    Heeft deze makelaar de ambitie om korte verhalen te gaan schrijven? Mike en Nicole: wordt vervolgd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *