Onze columnisten

Fundataal: Vandaag is rood

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

DEVENTER’S KUNSTWERK IN HET GROEN

Het Rode Huis is een icoon in Deventer en gebouwd als kunstwerk in het groen. Meerdere keren stond het huis in de wijk de Vijfhoek al te koop, maar telkens zonder succes. Het staat nu al meer dan een half jaar te koop.

Nu wordt een nieuwe poging ondernomen, met een bijzondere kleursuggestie van de makelaar. Maar mag dat wel?

De gemeente Deventer zette een boete van bijna een ton op kleurverandering. De verkopende Makelaar doet uitdagende kleursuggesties. De wethouder zegt:  “We hebben bij de verkoop van de grond destijds bedongen dat het huis qua uiterlijk aanzien voldoende overeenstemming moet houden met het ontwerp…… “

De verkooptekst:
Uniek, stijlvol en volop privacy. De woning is nu rood geschilderd. Echter is een andere kleur natuurlijk mogelijk.
In een parkachtige omgeving loopt u naar de ingang van de woning.

Gebouwd in 2000, naar ontwerp van architect Piet Goud, winnaar van de uitgeschreven prijsvraag van de gemeente Deventer om “een kunstwerk in het groen” te maken. Deze ultra-moderne villa heeft een ‘appartementsindeling’ met alle faciliteiten op de begane grond met als bonus een souterrain, ingericht als wellness ruimte. Op het dak van de woning is dan nog een super fijn terras om heerlijk te barbecueën of gewoonweg te genieten van het mooie weer en prachtige uitzicht.  
Wij nodigen u uit binnen te komen …..

Auteur Els Leicher
Auteur

Els Leicher

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *