Onze columnisten

Fundataal: De buitenruimte voelt haast mediterraan aan

 • Door Redactie
 • |
 • 31 oktober 2019
 • |
 • 2 reacties

Ooit begon Els Leicher voor vrienden op funda te zoeken. Geïntrigeerd door het taalgebruik (#fundataal) legde ze een bijzondere verzameling van fundataal en bijbehorende foto’s aan.

Borneostraat: Zonder twijfel het grootste en meest luxe woonhuis van Lombok.
Nagenoeg 200m² woonoppervlak is verdeeld over drie lichte en goed ingedeelde woonlagen en biedt mogelijkheden voor uiterst comfortabel wonen met een grote leefruimte, vijf slaapkamers en twee badkamers.

Een aantal jaren geleden heeft de huidige eigenaar in deze geliefde vooroorlogse woonwijk, een woonhuis en het naastgelegen toenmalige winkel-/woonhuis tot één stadswoning verbouwd. Bij deze werkzaamheden die destijds zijn uitgevoerd door een traditioneel bouwbedrijf, zijn kosten nog moeite gespaard.
Alleen de buitengevels zijn overeind gebleven. We kunnen daarom eigenlijk spreken over een nieuw huis dat in de geliefde 1900stijl is opgebouwd. Of het nu gaat om de fundering, de installaties, het dak, keuken, sanitaire voorzieningen of wanden, vloeren en plafonds, alles is nieuw en van hoogwaardige kwaliteit.

De huidige bewoners, echte kookliefhebbers, kiezen dan vaak voor de woonkeuken waar het heerlijk thuiskomen is. Met een goed uitgeruste keuken en in het verlengde daarvan plek voor een grote eettafel, nemen zij aan het einde van de dag hier veelal als eerste samen de dag door. In de zomer zorgen de aanwezige tuindeuren voor contact met buiten en de nodige ventilatie.
De woonkamer: een heerlijke leefruimte met ruimte voor een grote zithoek en een cosy leesplekje rond de open haard, die de winterdag extra gezellig maakt. Ook dit gedeelte heeft openslaande deuren naar de stadstuin, die op mooie dagen heerlijk open kunnen staan.

De buitenruimte voelt haast mediterraan aan. Ommuurd door een stadsmuur en gesitueerd over de breedte van de twee woningen, geniet je hier op mooie dagen van rust en zon.

Van de tweede verdieping zal je net als wij versteld staan. Dit voelt als een luxe kamer in een beter hotel. Het ruime slaapgedeelte staat in open verbinding met een uiterst luxe badkamer. Ook hier wordt exclusief leisteen gecombineerd met prachtig sanitair en betere kranen. Als open scheiding tussen slapen en badderen bedacht de architect een comfortabel ligbad met in het verlengde daarvan een gashaard van Boley. Daarachter een breed dubbel wastafelmeubel en het douchegedeelte met twee rainshowers naast elkaar. Je weet niet wat je ziet!

Dit huis is werkelijk uniek in haar soort en om er de juiste indruk van te krijgen moet je het in het echt hebben gezien.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • aafke schreef:

  Het is me niet duidelijk of dit een advertentie is. Het komt wel zo over

 • marja schreef:

  @aafke. Dit is een aflevering van een geweldige serie waarin de draak wordt gestoken met makelaarstaal. Deze ronkende tekst is daar een mooi voorbeeld van. Ikheb niet het idee dat deze woning nog te koop staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *