TivoliVredenburg

Expositie: Jelmer de Haas fotografeerde 5 jaar artiesten op de roltrap

Sabrina Starke

Vanaf 5 december is in TivoliVredenburg de fototentoonstelling 5 jaar De Roltrap te zien, met foto’s van Jelmer de Haas. Aanleiding voor deze expositie is het vijfjarig bestaan van het magazine Uitagenda Utrecht. Vanaf het allereerste nummer van de Uitagenda portretteerde De Haas artiesten die in TivoliVredenburg optraden.

De Utrechtse fotograaf legde in de afgelopen vijf jaar tientallen artiesten vast voor, op of tussen de roltrappen van het muziekpaleis. Onder anderen Douwe Bob, Michelle David, Blaudzun, de Nederlandse Bachvereniging, Black Sun Empire, Janne Schra en Eric Vloeimans stonden voor zijn lens. Een selectie van deze Roltrap-portretten is de hele maand te bezichtigen. De tentoonstelling wordt mede geopend door wethouder van Cultuur Anke Klein.

Op de pleintjes van TivoliVredenburg zijn 22 foto’s in groot formaat te bekijken. ‘’Jelmer de Haas is al sinds het eerste nummer betrokken bij de Uitagenda Utrecht en ook na vijf jaar staat de vaste rubriek De Roltrap nog steeds als een huis’’, aldus Pam van der Veen, chef redactie. ‘’Of het nu gaat om een singer-songwriter, band of heel orkest, Jelmer weet ze steeds weer op een originele manier in beeld te brengen.”

De expositie 5 jaar De Roltrap markeert de vijftigste editie van de Uitagenda Utrecht. Het eerste nummer verscheen in januari 2015.

St. Paul,

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *