TivoliVredenburg

Een Groter Gebeuren: mix van Americana, hedendaagse klanken, electronica en zompige jazz

Dit najaar brachten schrijver-muzikant Auke Hulst samen met gitarist, componist, bandleider Corrie van Binsbergen het literaire muziektheaterstuk Een Groter Gebeuren op de planken. In opdracht van festival Het Grote Gebeuren lieten Auke en Corrie zich door het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo inspireren tot een hedendaagse apocalyps, een verhaal over klimaatverandering, het eind der tijden en dat wat blijft: de liefde. De laatste voorstelling is op 20 december. Op woensdag 18 december is dit bijzondere stuk te zien in TivoliVredenburg.

‘Bericht aan de mensheid: u heeft uw kans gehad. U heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid.’

Het is november 2019 en bovenstaand bericht bereikt simultaan alle mailboxen, alle televisie- en radiostations en alle mobiele telefoons ter wereld, in alle denkbare talen.

‘U allen,’ zo wordt gemeld, ‘heeft een week afscheid te nemen van uw naasten, uzelf, uw wereld, het leven. Breng in uw wanhoop niet nog meer schade aan uw wereld toe. Neem waardig afscheid. Stijg boven uzelf uit.’

Stel je eens voor dat jou dit overkomt. Wat zou jíj doen? Paniekeren? Feestvieren tot het bittere einde?

Ook de verteller van Een Groter Gebeuren krijgt deze mededeling. Met zijn grote (ex)liefde gaat hij op een road trip naar het hoge noorden, om een laatste wens van beiden in vervulling te laten gaan: het Noorderlicht zien en horen.

Ze sluiten zich hiermee in de kleine wereld van hun auto af van de buitenwereld en creëren zo een eigen ‘binnenwereld’. Deze tegenstelling van buiten- en binnenwereld komt tot uiting door grote tegenstellingen in de muziek, die wordt uitgevoerd door een speciaal door Van Binsbergen samengesteld ensemble. Een spannende mix van Americana, hedendaagse klanken, electronica en zompige jazz.

Lees hier de recensie in de NRC.

Kijk hier voor kaarten.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *