Toerisme

Europa-georiënteerde muziekwebsite tipt Utrecht: ‘Je kunt Amsterdam overslaan’

Le Guess Who? 2018 - Foto: Ben Houdijk

Een journalist van de muziekwebsite Europavox heeft zich verdiept in de Utrechtse scene. Jacob McPherson doet uitgebreid verslag van onze stad, aan de hand van tips voor de muziekliefhebbende toerist. “Er valt zoveel te doen en te zien dat je Amsterdam zelfs zou kunnen overslaan als je Nederland bezoekt.” 

“Met een grote selectie aan festivals en evenementen, is er geen slechte tijd om Utrecht te bezoeken”, schrijft de journalist. “Als je er in november bent en je kunt naar Le Guess Who?, dan is dat het zeker waard. Het festival neemt de hele stad over en verandert alles in een locatie, inclusief oude middeleeuwse kerken.” Als je je echt wilt onderdompelen in de stad, moet je naar Le Guess Who?, vindt de journalist. Hij heeft voor het opstellen van zijn lijst met tips hulp gehad van marketing- en communicatiemedewerker Barry Spooren en Johan Gijsen, een van de oprichters van het festival.

Overdag
The Village Coffee, 30 ml Coffee Roasters, De Utrechtse Boekenbar, Blackbird Coffee en Koffie Leute worden genoemd als goede plekken om koffie te drinken. Als het gaat om muziekplaten, kun je volgens de journalist het beste naar Plato, Dig It!, Plaatboef en Inboedel 24. Leuk: hij noemt ook drie spellenwinkels op de Oudegracht: The Joker, the Lab, Lost & Found Adventure Store, and NeverNeverLand.

Avond
McPherson noemt natuurlijk TivoliVredenburg. “Voor meer onopvallende ontdekkingen en vermengingen, zijn er De Helling – a universe of its own, dB’s – een broedplaats for de lokale scene waar je een act ziet voordat deze groot is, het op vrijwilligers draaiende ACU en EKKO, waar DJ’s en live-acts worden gehouden.”

Nacht
“Utrecht is geen plek met veel nachtclubs, maar liefhebbers van elektronische muziek kunnen zeker hun hart ophalen bij BASIS, WAS. en TivoliVredenburg / By Night”, schrijft de muziekjournalist. “Als je bij BASIS binnenkomt, bevind je je in een onbewerkte betonnen ruimte. Laat het geluidssysteem van de club, het donker en de minimale lichtshows op je inwerken.” Fans van house, disco, electro en technofans zullen volgens McPherson genieten van de line-up van WAS. Het is het volgens hem dan ook waard om van tevoren de agenda van de club even te bekijken. “Gelegen in de oude wasruimte van een gigantisch gebouw, is het een van de meest unieke locaties in Utrecht.”

McPherson sluit af: “Waar je ook terechtkomt, je zult vast en zeker goede vibes beleven in Utrecht. Voor een echte Nederlandse ervaring is het een stad die de moeite waard is om te ontdekken en te ontdekken.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *