Bar à manger

Eigenaren van Héron openen eetbar: KookaBarra

De Burgemeester Reigerstraat is vanaf morgen weer een kwalitatief goede eetgelegenheid rijker: op de plek waar l’Ami Jac tot het einde van 2018 zat, wordt KookaBarra geopend door de eigenaren van Héron. “KookaBarra is een bar à manger. Dat is geen restaurant, geen bar, maar zit er tussenin.” Joyce Bielderman vertelt over de plannen die zij en Victor Stukker hebben voor hun eetbar. 

“We gaan zelf graag naar een café of een wijnbar. Op een gegeven moment wil je dan iets eten, je kunt dan vaak kiezen voor een kaasplank of bitterballen. Bij KookaBarra wordt de keuze anders”, vertelt Joyce. Er komen 10 tot 12 gerechten op de kaart te staan. “Dit zijn geen hoofdgerechten, maar kleine gerechten. Je kunt bij ons een kaasplank bestellen, maar ook voor meer culinaire gerechten kun je bij KookaBarra terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan gefrituurde wadoesters met een mayonaise van hoorntjeswier en frisse sjalotjes, en aan aardpeertjes met bietjes en een saus op basis van een olie van walnoten.”

De eetbar wordt vrij toegankelijk en laagdrempelig; je kunt binnenlopen voor een wijntje of een biertje, en een hapje als je daar zin in hebt. “De gerechten zijn niet veel anders dan bij Héron, ze zijn misschien wat minder gecompliceerd. De keukenfilosofie blijft precies hetzelfde. We werken met dezelfde leveranciers en producenten uit de buurt, en ook voor KookaBarra zullen we zelf producten plukken.”

 

Wijn van de tap

Joyce vertelt enthousiast over de installatie die ze hebben gebouwd, waarmee wijn uit de tap kan worden geschonken. “Dat hebben we gezien in een bar in Barcelona. De wijnen die uit de tap komen, zijn bijzondere wijnen. Wijnmakers doen tegenwoordig spannende dingen met restjes, en produceren die wijnen in een doos. Dan krijg je een Bag in Box-wijn, die vanuit een tap geschonken kan worden.”

Het meest extreme dat Victor en Joyce aan de inrichting van het smalle pand hebben gedaan is het half slopen van de muur naar de keuken. “Nu kun je de keuken beter zien, transparant zijn hoort bij ons”, zegt Joyce. “Verder hebben we de vloer geschuurd, de muren geschilderd en de bar een kwartslag gedraaid.”

 

Kookaburra

Net als Héron is de naam van de nieuwe eetbar gebaseerd op een vogel, de Australische kookaburra. “We waren al aan het grappen over hoe we een eventueel tweede restaurant zouden noemen, en toen kregen we een vogelbingo cadeau. We zagen de kookaburra en hebben hem opgezocht. Hij maakt een heel hard geluid, daar hebben we zo om moeten lachen. Toen hebben we gezegd: dat moet het worden”, aldus Joyce. “We hebben de naam wel een beetje aangepast, naar KookaBarra. Daar zitten twee woorden in die de eetbar omschrijven: beetje koken, beetje barren.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *