Le Mini Who?

De Vlampijpateliers zetten de atelierdeuren weer open

Jaarlijks openen de Vlampijpateliers de deuren voor het publiek, een inmiddels bekend en geliefd kunstweekend in Utrecht. Dit jaar valt dit op zondag 10 november samen met Le Mini (Guess) Who?, een muziekfestival met Dutch Underground acts op verschillende locaties in het Cartesiusgebied. Een bruisend kunst- en muziekweekend dus.

Meer dan 40 ateliers zijn gedurende het weekend te bezoeken onder één dak. In de oude bedrijfskantine vind je de bar van Le Mini Who? voor een drankje tussendoor. Voor kinderen is er de Vlampijp Kunst Speurtocht, een boeiende en leerzame speurtocht langs de diverse kunstwerken en ateliers in het gebouw.

De Vlampijpateliers zijn gevestigd in een voormalig Werkspoorpand in het Werkspoorkwartier. Het is één van de grootste atelierpanden in Utrecht. Er werken meer dan 75 zowel jonge als gevestigde kunstenaars in diverse disciplines; schilders, tekenaars, fotografen, beeldhouwers, houtbewerkers, ontwerpers e.a. Ook worden er cursussen en workshops gegeven. Het oude Werkspoorpand, het voormalig directiekantoor van Werkspoor, kent een rijke historie maar staat ook op het punt om grote veranderingen te ondergaan. In het najaar van 2020 zullen de atelierdeuren tijdelijk sluiten en wordt het gebouw aan de Vlampijpstraat 50 grondig opgeknapt, geïsoleerd en van een nieuwe voor- en achtergevel voorzien. Nadien keren de kunstenaars terug; het Werkspoorpand blijft door de opknapbeurt de komende decennia behouden voor autonoom werkende beeldend kunstenaars. 

Zaterdag 9 en zondag 10 november 12.00 – 18.00 uur, Vlampijpstraat 50, Utrecht. 5 min. lopen vanaf Station Zuilen / Gratis parkeren.

Hier een aantal ateliers in beeld. (foto’s: Lou Vos)

Atelier Harold van de Kamp

Atelier Jacco de Jager

Atelier Mariaan van den Berg

Atelier Melanie Ouwehand

Atelier Marin Hondebrink

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *