Henk vlogt

De verbetering van de wereld begint in straatarme Utrechtse wijken

In Overvecht moeten de mensen van het gas af. Of ze nou willen of niet. Dat is allemaal voor een betere wereld.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

9 reacties

Reageren
 1. Met Lot van Hooijdonk gaat het nooit meer goed komen met Utrecht.
  De uefa is omkoopbaar en wie weet zijn er meer……ik noem geen namen.

 2. Als Lot van Hooijdonk met plannen komt,voel ik meteen of ik mijn portemonnee nog heb.U weet wel: die van de tram,tweehonderd miljoen boven budget.Haar nieuwe plan:Utrecht van het gas af,lees ik met veel bombarie.De feiten:het gaat om een kookplaatwisseling van gas naar inductie.Goed plan,maar…van het gas af?Overvecht gasloos?Koken gebruikt 5 % van het energieverbruik.De vraag is dan:Hoe worden die huizen gestookt?Juist,via de stadsverwarming.En die stookt op gas.Dus,hoezo Utrecht van het gas af?

 3. Er valt van Hooijdonk van alles te verwijten, maar wat zullen we eens zeggen van de mensen die op GroenLinks stemmen?

 4. Lot van Hooijdonk is een financiële ramp voor Utrecht.

  Grootscheeps geld verspillen aan woke-projectjes die niets, maar dan ook helemaal niets bijdragen aan het welzijn van de inwoners van deze stad.

  En al helemaal niet voor minder draagkrachtigen. Maar ja, daar willen onze grootverdiener Lot en haar partijgenoten dan ook helemaal geen verstand van krijgen.

 5. @Bernard Tomlow — Inmiddels komt 75% van de stadswarmte in Utrecht/Nieuwegein/Leidsche Rijn uit biomassa als primaire energiebron. Ook niet zo fraai natuurlijk. Kijk naar de Centrale Lage Weide. Daar roken meestal 3 pijpen: 2 smalle hoge pijpen van de biomassacentrale en een lage pijp, die aardgas stookt. De hulpwarmtecentrales in Overvecht, Nieuwegein en de Nic. Beetsstraat stoken aardgas. Meestal alleen bij vriezend weer. In de komende jaren wordt er een installatie op het terrein van de rioolwaterzuivering gebouwd, die warmte uit het rioolslib haalt. Dat gaat ongeveer 10% van de stadswarmte leveren. Voorts komen er op diverse plekken ‘thermosflessen’ om de stadsverwarming te optimaliseren. Een volgende fase is power-to-heat, wat bij de centrale in Diemen gerealiseerd wordt. Overtollige stroom, stroom die op dat moment in het net niet nodig is, bijv. van windturbines en zonneparken, wordt gebruikt om water voor de stadsverwarming aan de kook te brengen. Vanuit Diemen wordt daarmee o.a. Almere verwarmd. Maar, inderdaad, van het gas af in Overvecht-Noord is pure symboliek.

 6. Supertendentieuze blog, net als de reacties erop. Alles wat van GroenLinks komt is voor die roeptoeters bij voorbaat verkeerd en wordt selectief eenzijdig belicht. GroenLinks was wel bij de eersten die de klimaatopwarming serieus namen, alleen door de wappies van FvD & co. wordt die nog ontkend.
  Koplopers vangen altijd de meeste wind, daar zit dus wel een luchtje aan.

 7. @Erik van Hiele.Ik heb niet eenmaal GroenLinks in mijn reactie genoemd.Mij wordt eenzijdig selectief reageren verweten.Toelichting ontbreekt. Mijn waarneming wordt gerelativeerd en gespecificeerd door Massegast onderschreven. Ik zou er aan toevoegen:ga eens na hoe milieuvriendelijk al die biomassa aangeleverd wordt. Mij wordt noodzakelijke klimaattransitie negatie verweten. Ik heb de afgelopen twee jaar drie zonnepaneleninstallaties laten plaatsen, mijn verwarming hybride vervangen en tot begin december geen verwarming gestookt. Ik weet alles van elektrische dekens,schapenwarmhoudvoetensloffen, dikke truien enz. en een fractie hoe het in Kyev voelt.
  Het enige waar ik voor pleit is dat wethouders supertendentieuze berichtgeving als Utrecht van het gas af vermijden.

 8. @Bernard Tomlow. Ben het wel eens met je kritiek op biomassa en de toelichting van Massegast is ook nuttig, maar daarmee is het project in Overvecht nog niet zinloos. Het levert nuttige ervaring op met de problemen waar je tegenaanloopt als je van het gas af moet en mede door de Russische acties is dat steeds actueler. Veel flats in Overvecht worden nu goed geïsoleerd en er wordt bespaard op de vervanging van oude gasleidingen. Een win-win situatie voor bewoners en Gemeente. Dit wordt genegeerd door Groenlinks-haters zoals Jerry Goossens, Henk Westbroek en vele reaguurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *