Terug naar haar geboorteplaats

Cécile Narinx verruilt Utrecht voor Maastricht en de Volkskrant voor regionale omroep L1

“Utrecht heeft mijn hart gestolen. Ik vind het nog steeds een heerlijke stad.” Dat verklaarde Cécile Narinx vorig jaar in een interview met De Nuk. En nu gaat ze de stad verlaten om terug te keren naar haar geboorteplaats Maastricht.

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de publieke regionale omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie. Narinx was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant als modejournalist en was daarvoor hoofdredacteur van modetijdschriften Elle en Harper’s Bazaar.

‘Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online – en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb’, vertelt Narinx op de site van L1.

Narinx studeerde Algemene Letteren en journalistiek in Utrecht. Haar journalistieke carrière begon als stagiaire bij De Limburger. Daarna werkte ze als journalist bij Quote Media (thans Hearst Magazines) waar ze ruim 15 jaar hoofdredacteur was van onder meer Elle en Harper’s Bazaar en de bijbehorende websites. Vijf jaar geleden maakte ze een overstap naar de Volkskrant. Daar schreef ze over de modewereld en de kledingindustrie.

Lees hier het interview met Cécile terug.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *