Het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Anna Gimbrère

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Anna Gimbrère. Momenteel is ze niet van de buis te rammen als wetenschapsjournaliste en presentatrice. Looks and brains en zonder arrogantie. Een aanwinst voor de NPO naar mijn bescheiden mening. Ze maakt wetenschappelijke zaken boeiend en begrijpelijk. Zelf kijk ik graag naar Pointer maar ook Experimensen met Stefano Keizers, maakte ze compleet. Haar partner heb ik reeds onder handen genomen en met dit portret heb ik mijn Marten en Oopjen voltooid. 

Hoe? Wit, grijs en zwarte aquarelpotloden… op zwart papier, 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glas Primitivo di Manduria. C’est tout.

Hermanus, 17 april 2021.

Utrecht. 

Hermanus

“Hermanus. De naam waarmee ik sinds 1996 mijn tekeningen en schilderijen signeer. Een eerbetoon aan mijn vader Herman(us) Schuurmans die in 1995 ongeneeslijk werd verklaard en in 1999 aan kanker overleed. Sindsdien heb ik het er ingehouden. Deze paragrafische schizofrenie veroorzaakt wel eens verwarring omdat mijn roepnaam Michael is maar de meeste mensen om me heen, weten inmiddels niet beter.
Inmiddels is dit een tweede serie Bijzondere Utrechters na 21 portretten op zwart papier. Dat werd ik zat en besloot een andere stijl te gaan gebruiken… sepia op zandkleurig papier. Zelfde formaat, totaal andere sfeer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *