RIP

Bij de dood van horecaondernemer Jan van der Grift: “Utrecht verliest een rebel”

 • Door Redactie
 • |
 • 28 oktober 2020
 • |
 • 6 reacties

Rouwadvertentie in het AD/UN.

Afgelopen vrijdag is geheel onverwacht de Utrechtse horeca-ondernemer Jan van der Grift op 57-jarige leeftijd overleden. Van der Grift stond aan de basis van zaken als Le Jardin, de Zagerij,  Hotel Dom, Ketelhuis en Mammoni. Erik Derksen, vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht, spreekt van een verlies voor de Utrechtse horeca. “Jan was een vernieuwende en slimme ondernemer. Binnen de Utrechtse horeca was hij een rebel,  geen man van de geijkte paden. Zo kwam hij als bedenker van vernieuwende horeca-concepten met Le Jardin, een restaurant waar de kaart in het teken van groente staat. Met het Hotel Dom had hij de ambitie om een Michelinster naar Utrecht te halen. De Zagerij en Ketelhuis op Rotsoord zijn ook van die bijzondere zaken die duidelijk de signatuur van Jan hadden. Jan steunde talentvolle jonge mensen die bij de bank niet terecht konden. Hij zag hun potentie en hielp met de financiering.”

Ook Martijn Broekhuijse van Restaurant Madeleine herkent de ondernemerskwaliteiten van Van der Grift. “Het was geen echte horecajongen. Met een achtergrond in de retail dacht hij vooral in concepten. En dat deed hij goed. Neem nou het Ketelhuis en de Zagerij. Wie begint zulke zaken in the middle of nowhere? Ik zag daar geen mogelijkheden. Van der Grift wel en het bleek een succes.”

Boezemvriend Rob Pieterson was vol ongeloof toen hij hoorde van het overlijden van Jan van der Grift: “Dit kan niet, was mijn eerste reactie. Ik had woensdag nog contact met hem. Op zakelijk gebied was hij voor mij een steun en toeverlaat. Het was een man die heel goed kon observeren en duiden. Op persoonlijk gebied verlies ik een prachtig mens dat zijn hart op de juiste plek had. Hij was een half jaar geleden vader geworden van zijn tweede kind. Dat gaf hem veel geluk. Vreselijk dat er nu een gebroken gezin achterblijft.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

6 reacties

 • Carla van der Grift schreef:

  Heel veel liefs voor iedereen.
  Liefs, Carla van der Grift.

 • René van der Vliet schreef:

  Lieve mensen, geen woorden voor. Zo jong en zo talentvolle man. Mijn vrouw kwam verslagen binnen en zei…mijn broer is weg. Kapot en intens verdrietig. Heel veel sterkte aan moeders, vrouw en overige familie.

 • SelmaKuipers-Bigoli schreef:

  Ongelogelijk verdrietig . Kracht en sterkte voor de familie. Utrecht zal je missen

 • Paul schreef:

  Wat een bericht, ben geschokt. Beste naaste, familie , vrienden gecondoleerd met dit grote verlies. Ben uit het veld geslagen en wens een ieder veel sterkte en kracht met dit verlies. Rust zacht.

 • Bobby & Linda schreef:

  Geen woorden voor??
  Weet even niet wat ik zeggen moet.
  Neline en familie en vrienden,heel veel sterkte en kracht met dit grote verlies.

  Rust zacht Jan.
  We gaan je missen xx❤

 • Thea schreef:

  Vandaag hoorde ik dat mijn baas van vroeger uit de Bijenkorf is overleden. Ik schrok daar wel van veel te jong .Ik wens iedereen veel sterkte met dit vreselijk verlies .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *