Als je dakloos bent

Als je dakloos bent (5): Els, Superwoman

Els groeide op in een Moluks kamp. Met blanke Nederlanders had ze niets. Geen klik, geen gedachten. Pas op haar veertigste ontworstelde ze zich aan die wereld. Maar wel verslaafd en in de war. Het gaat nu goed met Els. Ze speelt tot 7 december als Superwoman in het toneelstuk “Buitengewoon” van theatergroep Stut. (kijk hier voor meer info). Frank Dries, hoofdredacteur van Straatnieuws, sprak met Els. Een buitenbeentje met littekens.

Redactie

14 reacties

Reageren
 1. Geweldig hoe zij het weer geeft als een Molukse die vanuit het kampleven in het witte wereld werd gezet. Met veel pijn en tranen haar ware ik hebt ontdekt….in de spiegel..

 2. Heel ingrijpend verhaal, mooi verwoord, het geeft aan hoe wij toendertijd behandeld werden, ver weggestopt ver van de Nederlandse maatschappij en de worsteling die er daar door ontstond. Waar hoor ik bij? Mijn vraag is waar is het bij Els mis gegaan? Maar zo zijn er nog velen die daardoor in de anonimiteit leven en nog steeds de weg kwijt zijn. Maar goed om te zien hoe sterk zij er uit gekomen is, Els ik wens je heel veel succes en liefde en mooi dat je dit met ons wil delen. Moge de Here God je zegenen.

 3. Ik weet het als de dag van toen. in het kamp Vossenbosch. Daar ga ik als kind op vakantie leuke tijd gehad met Els . Els en ik zijn Gandong. Laatste keer dat ik Els zag was op Hoog Catharijne, gaf haar geld niet wetende dat ze dakloos was, erg triest.Els als je dit leest ,May God Bless You in all the thinks you do. Respect. Gandong, Hannie P.

 4. Veel RESPECT ♥️ &LIEFDE mijn oude schoolvriendin uit de kamp vossenbos,moge de almachtige jou bescherming geven in deze wereld, hou je goed!! Love you😘🌹

 5. Met tranen leest ik de reactie van mijn bangsa. Ik kijk zelf nooit nr deze site of hoe jullie het noemen. Ik weet niet eens hoe ik of waar ik moet zijn daarom dacht(hmmmm)ik dat misschien mijn bangsa mijn filmpje niet zullen vinden of sing tekira en was erg benieuwd hoe gereageert wordt. Alles bij elkaar ik heb deze lieve reacties niet verwacht. Zooohoooo…..lieve mensen Terima Kasih.

 6. Hoi Els
  Ik wens je al het geluk van de wereld toe en weet dat onze lieve Heer altijd bij je is
  waar je bent en wat je ook doet..GBU
  Lieve groetjes Pela Truus Suripatty

 7. Hallo Els
  Wat mooi verhaal. En herkenbaar. Mijn klasgenoot en samen stage gelopen in Amsterdam “de kimme” in jaar 71. Dat was nog leuke tijd. Ja Els je was buitengewoon.
  Jammer dat ik uit oog verloren ben.
  God bless you🙏

 8. Lieve Tante/Oma Els

  Ik heb altijd respect voor u gehad!
  En nog steeds en wij wensen U alle geluk en liefde toe! Love you, God bless you♥️♥️♥️🙏😘😘 liefs Joke en Morano

 9. Trots op mijn Tante, wat een levenservaring heeft zij achter de rug gehad en nu staat ze op het podium met haar mooie persoonlijkheid en verschijning! Succes GBY ❤️Always Respect✊🏼

 10. Ik heb het niet gezien woon te ver weg dear Els dank dat je jou leven met dit stuk wilde delen met merendeel vreemden respect voor je meis hoop dat je nu een dak boven je hoofd en goede mensen om je heen hebt dank Here Jezus voor zo’n pracht mens hoop dat je nu alle gelukt krijgt waar je recht op hebt big huygs uit het westen respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *