Vandaag is in de singel begonnen met de ontmanteling van Akwaglot. Volgens de planning moet het houten bouwwerk donderdag uit het water getakeld zijn. Akwaglot was een initiatief van de Universiteit Utrecht om verbindende activiteiten te ondernemen. Een verzoek aan de gemeente om de vergunning nog met een jaar te verlengen, werd afgewezen. De Hortus wordt de nieuwe bestemming. Jaap van de Klomp nam vandaag afscheid. Hij vindt het een mooie dag.
Donderdag moet het verdwenen zijn.
Terechte woorden: weg ermee!
Vervuiling in Singel eindelijk opgeruimd.
Broeva Haro!
Het blijft onbegrijpelijk dat er ooit toestemming voor gegeven is. Maar laten we vooral blij zijn dat het weg is. Inderdaad, een mooie dag.
Hoera, weer onbezoedeld uitzicht op HGB3!
Krijgen we nu verbindende activiteiten in de Hortus? Liever niet, ik kom daar voor mijn rust.
In de Hortus? Wat vreselijk, het is daar zo mooi.Stoppen met dat houten gedrocht.
De aantrekkingskracht van het park is vooral gelegen in de vrije ruimte, waar iedere wandelaar van alles kan denken en voelen. Het opdringen van tentoonstellingen, vreemde objecten, levenslessen over actuele onderwerpen horen daar niet bij. Vrije ruimte is een heel kostbaar iets
Akwaglot gelukkig vlot opgerot.
Dit is gelukkig weer opgeruimd en de zon scheen daarbij vast niet toevallig ook nog uitbundig.
Zo, nu is het genoeg geweest. Terugzetten dat ding!
Ik eb blijkbaar de meeste Utrechters zijn blij dat dit ding verhuid is. Het was echt wel een smetje op de mooie nieuwe Singel. Leuk dat het er een paar weken lag, maar het pastte niet echt bij de omgeving.
Iets wat ik lelijk vindt is geen kunst. Ja het zijn woorden die zo uit de mond van Geert Wilders of Dirk Baudet zouden kunnen komen. Entartende Kunst werd door de nazi’s verboden.
Het is zeer, zeer zorgwekkend dat zoveel reaguurders hier een houding laten zien die West-Europa in de vorige eeuw in een diepzwarte tijd heeft gebracht.
Als in deze zaak een relatie met de oorlog wordt gelegd, is het lastig discussiëren. Volgens mij wordt niet gezegd dat het geen kunst is omdat het lelijk is. Er wordt gezegd dat het geen kunst en ook nog eens lelijk is. Daarover kan je van mening verschillen, maar is toch echt een ander verhaal.
@Jos: het gejeremiejeer houdt vast wel een keer op hoor, maar te zien aan jouw reactie heb je niet de hele aanloop van Het Ding, omkleed met prietpraat, ‘podium’, verbindingskletsika en ander quasi aanbevelingsgezwatsoleer gevolgd. Misschien nog eens terugbladeren in De Nuk…? Wat mij betreft is het fijn dat Het Ding verhuist naar een plek waar ik het niet hoef te zien. En laten we eerlijk zijn: is het geen prachtig beeld, dat enorme, vrije uitzicht op een van de mooiste plekken van de Utrechtse stadsgracht? Inderdaad eveneens niet vergeten: het volle panorama van HGB3.
Is het niet ongelofelijk dat de onder het bewind van (jazeker, met steun in de rug van het Utrechts Nieuwsblad) Betonboer Bredero de Hoog Catharijne-zooi met een short-track-racebaan voor de deur kon aanleggen, nu eindelijk weer de oude luister van het statige Willemspark is hersteld? Je bent vast altijd welkom in de Hortus om nog eens op je gemak van Het Ding te genieten!
Verklaar u nader Sander. Het gaat mij om het proces waarin de samenleving verkeert. Een proces waarbij alles permanent scherp ter discussie staat. Alles en iedereen wordt bekritiseerd. Daarbij gaat in het geheel niet over inhoud; er heeft nog niemand aan dit gesprek deelgenomen die aantoont dat dit lelijk is, of die een objectief criterium benoemt aan de hand waarvan iets als mooi of lelijk te bestempelen is. En waarom is dit geen kunst? Wat is kunst dan wel?
Kunst is een kwestie van smaak. De een vindt alleen harmonie mooi, en noemt dat dus kunst, een ander houdt van disharmonie en noemt dat kunst. Ik accepteer dat allebei, dat is namelijk Inclusief Denken, dat is rekening houden met elkaars mening.
Daarom ook gaat het om de totale oninhoudelijkheid van deze discussie. Er wordt slechts uitgehaald en beschimpt. ‘Mijn wil is wet’. Dat is nou precies wat er 100 jaar geleden in Duitsland ook gebeurde. En om wat dichter bij huis te blijven, dat is ook de ontwikkeling in Rusland. Het gaat niet om de relatie met oorlog, het gaat om de relatie met gedrag dat tot oorlog kan leiden.