Utrechts nieuws

3D geprinte schedel bij hond geplaatst, verdachten berovingen LR opgepakt, provincie doet aangifte klokkenluider

Het nieuwe schedeldak van titanium wordt geplaatst - Beeld: Universiteit Utrecht

Primeur: UU plaatst 3D geprinte schedeldak bij hond

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht heeft een Europese primeur te pakken: eind vorig jaar heeft een hond na verwijdering van een tumor een nieuw 3D geprint schedeldak gekregen. De operatie was mogelijk dankzij een samenwerking tussen de faculteit Diergeneeskunde en Geneeskunde.

Lees meer op de website van de universiteit

 

Provincie doet aangifte tegen klokkenluider

De Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht gaan aangifte doen tegen een klokkenluider die werkzaam was bij de provincie vanwege vermoedelijke schending van geheimhouding. Het AD bracht naar buiten dat voor de Uithoflijn zo’n €10 miljoen zijn overgemaakt naar bouwbedrijf BAM, zonder dat daar prestaties tegenover staan.

Lees meer op de website van de NOS

RTV Utrecht meldt dat de problemen rond de Uithoflijn in Utrecht mogelijk uitlopen op een raadsenquête. Op de lokale zender Bingo Fm zei VVD-raadslid Marijn de Pagter volgens RTV Utrecht dat hij overweegt om een openbaar onderzoek aan te vragen.

 

Drie jongens gearresteerd voor berovingen Leidsche Rijn

Vanochtend zijn drie jongens van 13, 14 en 16 jaar van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van de berovingen van jongeren in Leidsche Rijn vorige maand.

Lees meer op de website van het AD

Zaak Utrechtse vergismoord in rechtbank

Deze week is de rechtbank begonnen aan de zaak rond de zogeheten Utrechtse vergismoord. Het gaat over de liquidatie van Hakim Changachi op 12 januari 2017 in Overvecht en over de verijdelde moordaanslag op Khalid H., een paar dagen later.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Verdachten stenengooiers aangehouden

De politie heeft in het onderzoek naar autobranden in Nieuwegein drie personen aangehouden, die ook verdacht worden van het ingooien van ruiten in Utrecht-Zuid. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, een 15-jarige jongen uit De Meern en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Lees meer op de website van de politie

 

Drugs en munitie gevonden bij bedrijfspand

Er zijn verdovende middelen en munitie gevonden in een bedrijfspand aan de Maarssenbroeksedijk. Er vond zondagavond een grote politieactie plaats na melding van een verdachte situatie. Het pand werd ook maandag nog bewaakt.

Op de website van Hart van Nederland zijn beelden te zien

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *