Ook ruimte voor verschillende culturele activiteiten

Wordt Verwacht: Filmtheater Slachtstraat

Het voormalig filmhuis aan het Hoogt zal definitief getransformeerd worden naar Filmtheater Slachtstraat en aanverwante culturele functies. Filmtheater Slachtstraat zal, naast het Springhaver Theater en Louis Hartlooper Complex, het derde filmtheater van Jos Stelling worden in de Utrechtse binnenstad. Via onderstaand persbericht licht het Utrechts Monumentenfonds de plannen nader toe. 

Stelling en eigenaar van het complex het Utrechts Monumentenfonds hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt aan de transformatieplannen. Op donderdag 23 juli werd de langjarige huurovereenkomst getekend.  Hiermee blijft de culturele en publieke bestemming van het complex behouden. Het komende jaar zal het complex worden gerestaureerd en aangepast naar de nieuwe functies. Naar verwachting zal het Filmtheater omstreeks november 2021 open gaan.

Filmtheater Slachtstraat

Filmtheater Slachtstraat wordt een filmtheater met drie zalen met een capaciteit van ruim 200 zitplaatsen. Er zullen niet alleen bijzondere films worden vertoond, maar er is ook ruimte voor verschillende culturele activiteiten zoals festivals, lezingen, cursussen en schoolvoorstellingen. Belangrijke aspect in de transformatie wordt het toevoegen van een extra vloer, waarmee de voormalige ‘Zaal 1’ wordt opgedeeld in drie filmzalen. Tevens zal het complex worden verduurzaamd en worden de filmzalen toegankelijk voor mindervaliden door het toevoegen van een liftvoorziening.

Krachten bundelen

Het Filmtheater Slachtstraat is geboren uit een gezamenlijke passie om dit unieke monumentale complex met een functie als cultureel en filmisch hart in de stad weer open te stellen voor publiek. Uniek is te noemen dat Stelling en het Utrechts Monumentenfonds in deze bijzondere tijd een dergelijke samenwerking durven aan te gaan. Het vertrouwen en de passie is groot om er een prachtige culturele hotspot van te maken, van én voor de stad.

Overige functies in het complex

In Hoogt 10 komt een nieuw op te zetten Museum voor het Kruideniersbedrijf, in aanvulling op de museumwinkel Betje Boerhave welke weer terug komt in het complex. Daarnaast is in Hoogt 8 en 10 is ruimte voor culturele organisaties die versterkend werken in het locatieconcept. Er zijn nog enkele ruimtes te huur.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *