Muzikale broedplaats

Wordt Kytopia dakloos?

 • Door Redactie
 • |
 • 4 januari 2019
 • |
 • 2 reacties

In juni 2014 werd bekend dat muzikant Colin Benders (Kyteman) zijn creatieve broedplaats Kytopia mocht vestigen in het oude Tivoli Oudegracht. Maar nog geen vier jaar later moeten hij en zijn compagnons er alweer uit. Een nieuwe locatie is nog niet gevonden. 

“We hebben twee jaar vol ingezet op het realiseren van een nieuwe vaste locatie, maar de vastgoedwereld beweegt op een ontzettend traag tempo. Dit soort projecten kosten vaak tien jaar om te realiseren, iedereen neemt zijn tijd, want misschien wordt de grondprijs volgend jaar nog meer waard”, zegt manager Erik Benders tegen 3voor12.

Hij had het Pieter Baancentrum als goede nieuwe optie gezien, maar de eigenaar ziet het niet zitten dat we met tachtig man komen. “Je komt gigantische ruimteverspilling tegen in de antikraakwereld, om te huilen!” De creatievelingen zoeken ‘een hal met een grote kale huur waar iedereen zijn inrichting kan maken, een soort muziektuintjescomplex’, staat geschreven op de website van 3voor12. Het wordt nog spannend of het ze lukt om iets te vinden.

In het pand aan de Oudegracht komen onder andere horeca, een kinderopvang en een boetiekhotel. Ook is er ruimte voor culturele initiatieven.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • jos stelling schreef:

  Utrecht is (al zo’n 50 jaar) in handen van de projectontwikkelaars.

 • W.H. de Groen schreef:

  Kytopia blijft zitten waar het zit wanneer de Gem.Utrecht nalatig blijft om deze Cultuurverrijkers een eigen plek te gaan geven.
  Colin heeft meer dan wie ook Utrecht (Wereldwijd) op de kaart weten te zetten waarbij deze vorm van promotie niet gefactureerd kan gaan worden.
  En wanneer onze regering en lokale overheid hier het belang niet van in wil zien dan gaat het los want begrijp dat hier de druppel over de emmerrand gaat.

  Ons lokaal opgebouwde woningbezit/onroerend goed versjacheren aan private investeringsbedrijven/projectontwikkelaars gaat nu een einde kennen daar de problemen zich hierbij blijven opstapelen.

  Wij gaan dan ook een Participatieproject starten wat dit zieke wanbeleid een halt gaat toeroepen.
  Begrijp hierbij dan wel dat “participeren” voor ons burgers een andere inhoud kent dan die van een regering die deze vooral als bezuinigingsmaatregel inzet.

  Voor eind Februari dient er dan ook een oplossing in deze voorhanden te zijn daar we anders massaal gaan laten weten wie er hier in Utrecht echt de baas zijn.

  Genoeg geweest zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *