Kytopia

Even buurten bij Kytopia Den Dolder

Arjen en Nils chillen wat in de studio. Ze kennen elkaar al een jaar of 30. De gemeenschappelijke liefde voor muziek is bezegeld in de jaren ’90 met de hit “on a mission”. Maken ze nog samen muziek? Volgens de heren gaat het in 2020 gebeuren.

Saar Rypkema kende ongeveer elke meter van het oude Tivoli aan de Oudegracht. Het vertrek van Kytopia markeerde voor haar een tijdperk dat nooit meer terug zou komen. De creatieve broedplaats zit inmiddels in Den Dolder. Rustig in het groen, weg van de hectiek van de stad. Saar nam een kijkje op de nieuwe plek. Waarschijnlijk kunnen ze hier nog wel een tijdje zitten, maar wat ons betreft komen ze weer snel terug in Utrecht.

Arjen de Vreede (DJ DNA) en Nils Pot. Arjen en Nils chillen wat in de studio. Ze kennen elkaar al een jaar of 30. De gemeenschappelijke liefde voor muziek is bezegeld in de jaren ’90 met de hit “on a mission”. Maken ze nog samen muziek? Volgens de heren gaat het in 2020 gebeuren.
Erik Benders
Erik Benders houdt de boel bij elkaar. Zo’n 30 muzikanten maken deel uit van Kytopia. Het was wel even wennen in Den Dolder; een stuk rustiger en groener. Maar de grootste uitdaging is het anti-kraak contract. ‘Het creatieve beroep wordt niet serieus genomen en daardoor is er geen noodzaak om voor deze beroepen werkplekken te organiseren.’ Op de Zeedijk en Oudegracht in Utrecht was er een huurcontract voor een bepaalde tijd, dat gaf meer duidelijkheid en rust. ‘Voor de komende 28 dagen weten we waar we zitten’, waarbij Erik eraan toevoegt ‘dat de prognoses beter zijn dan dat, dus waarschijnlijk kunnen we hier wel even blijven.’
Pieter Vonk mixt en produceert muziek. Hij werkt aan een album van de band Figgie. De twee jongens die de band Figgie vormen hebben ook een studio in het pand. ‘Het is een kruisbestuiving binnen Kytopia; het is fijn om in een groep gelijkgestemden te toeven, van een klein praatje op de gang tot het lenen van apparatuur of zelfs opdrachten met elkaar uit te voeren’. Het was even wennen voor Pieter om naar Den Dolder te gaan, de Oudegracht was 3 minuten van zijn huis. Maar het groen in Den Dolder maakt veel goed.

Saar Rypkema

Saar, was jurist toen ze op een tweesprong stond: kiezen voor de advocatuur of haar passie de fotografie. Ze ging in de leer om de fotografie beter onder de knie te krijgen en is inmiddels een fotograaf met aanzien.

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *