kunst in het hart van onze stad

Wisselende etalage-expositie in voormalig Broese door Art Utrecht

Foto's : Luuk Huiskes

Komende weken zijn de serie grote etalages van het oude pand van Broese op de Stadhuisbrug opnieuw gevuld met een fraaie kunstexpositie.

Het is nu alweer de 9e keer op een rij dat de galeries en kunstruimtes van Utrecht, verzameld in ‘Art Utrecht’, deze prominente plek weten te vullen met bijzondere etalages. Het voormalige pand van de boekhandel staat mede door de Corona-perikelen immers al bijna een jaar leeg. Hoe anders had voormalig Broese eruitgezien zonder de spannende en verrassende kunst van Art Utrecht?!

Art Utrecht is blij met de kans die de gemeente Utrecht, eigenaar van het pand, met medewerking van Ad Hoc, de beheerder van het pand, haar heeft geboden – de maandelijkse inspanningen en de huur voor de noodlijdende Utrechtse kunstsector zijn bijna niet meer op te brengen. Inkomsten blijven achterwege nu het publiek nauwelijks nog in de binnenstad komt en de galeries en kunstruimtes net als de winkels voor lange perioden gesloten bleven. De drijfveer van Art Utrecht om dit vol te houden komt inmiddels dan ook voort uit oprechte zorg voor de aanblik van de stad. “We hebben het afgelopen jaar de kunst naar het hart van de stad gebracht en zichtbaar gemaakt’. We hopen natuurlijk dat het bijdraagt aan de beleving en  verkoop van kunst, maar we willen hiermee ook voorkomen dat er een gapend gat op zo’n prominente plek in de stad ontstaat”, zegt Nelleke Metselaar, medeorganisator van dit project van Art Utrecht.

Now and Beyond

Art Utrecht verwacht dat de etalages en binnenruimte nog tot mei/juni dit jaar beschikbaar blijven voor Art Utrecht. De komende weken worden de etalages ingericht door o.a.: Kunstliefde, GrachtenGalerie, Kunstruimte Kuub, Moving Gallery, Movement Exposed Gallery en Kunsthandel Bas Meijer.  

Daarna zullen beeldend kunstenaars uit stad en provincie Utrecht die te vinden zijn op de website www.artutrecht.com/artists de etalages vullen. Dat wordt een thematische etalage expositie in het kader van deze bijzondere tijden van corona, onder de titel ‘Now and Beyond’.  In de binnenruimte wordt gekeken naar wat mogelijk is in het kader van de maatregelen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *