Art Utrecht

Utrechtse galeries laten zich zien in voormalig Broese 

Bezoekers van de binnenstad hebben het vast al opgemerkt; Kunst is terug in Utrecht. Op initiatief van Art Utrecht wordt het pand van voorheen Boekhandel Broese de komende weken omgebouwd tot een spectaculair podium voor beeldende kunst. Om te beginnen tonen verschillende galeries kunst in de etalages. 

De afgelopen maanden zijn zwaar geweest. Ook voor de galeries en kunstruimtes in Utrecht. Voor velen is het ‘erop of eronder’ nu de wereld weer langzaam opengaat.

Om te laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven zetten zij zichzelf letterlijk in de etalage. Zeven galeries tonen vanaf afgelopen zaterdag werk van vooral lokale kunstenaars achter de ramen van het monumentale pand van voorheen boekhandel Broese aan de Oude Gracht tegenover het stadhuis.

Lou Vos, bestuurslid van Art Utrecht en zelf beeldend kunstenaar: “Het is fijn en belangrijk dat de kunst weer live te zien is in de stad. De achterliggende tijd was i.v.m het coronavirus veel online te zien gelukkig en waren er veel mooie initiatieven om ook vanuit huis van kunst te kunnen genieten. Maar de beleving van kunst dichtbij is toch anders. Graag willen we iedereen weer uitnodigen om vooral kunst live te komen bekijken en ontdekken. Onze stad heeft veel moois te bieden; galeries, kunstruimten, musea en kunstenaars. Art Utrecht wil dat laten zien. De kans die we van de Gemeente hebben gekregen om dat in voormalig Broese te kunnen doen is natuurlijk fantastisch.” Galerie Sanaa, Galerie Larik, Grachtengalerie, Kunstruimte Kuub, Logman en de Kunstsalon hebben een etalage ingericht.

Na de etalages volgt in het weekend van 12 t/m 14 juni het pand zelf. Art Utrecht, de galeries en lokale kunstenaars zijn druk bezig voorheen Broese om te vormen tot de tijdelijke spil van de Utrechtse kunstwereld. Veel galeries en kunstruimtes openen dan ook nieuwe exposities zodat er weer een ware Utrechtse kunstroute ontstaat.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *