pand wordt waarschijnlijk over twee jaar verkocht

Mogelijk een terras op de Stadhuisbrug

Op de Stadhuisbrug komt mogelijk een terras bij een tijdelijke horecazaak in het voormalige Bieb/Broese-pand. Bezoekers kijken dan recht uit op de ingang van het Stadhuis.

Een uitbater heeft een tijdelijke ontheffing van de huidige bestemming daarvoor aangevraagd. De  tijdelijke horecazaak zal bij goedkeuring 200 vierkante meter groot worden, er komt onder andere een bar, keuken en toiletten. Het gaat om horeca categorie D2, oftewel een lunchroom, ijssalon, koffiebar of koffie/theehuis. 

Tijdelijke huurders
Het pand aan de Stadhuisbrug is in handen van de gemeente en wordt waarschijnlijk over twee jaar verkocht, tot die tijd komen er tijdelijke huurders in. Eind vorig jaar was er nog een kunstmanifestatie, maar die moest wegens de lockdown halsoverkop gesloten worden. Momenteel staat het pand leeg. JB Retail is met verschillende partijen in gesprek over tijdelijke invullingen en daar is nog geen definitieve knoop over doorgehakt.


Geen raadszaal
De gemeenteraad heeft samen met de griffie vorig jaar laten onderzoeken of er mogelijk een extra raadszaal in het pand zou kunnen komen op de tweede etage van de bibliotheek. Vanwege de coronamaatregelen moet voldoende afstand gehouden worden tijdens raadsvergaderingen, dat is passen en meten in de huidige zaal op het Stadhuis. Men keek ook naar de begane grond van het Stadskantoor en het oude Provinciehuis als extra locatie. Uiteindelijk vielen alle opties af, wegens de kosten. Die gingen hem vooral in de techniek zitten, omdat alle vergaderingen live gestreamd worden. Uiteindelijk is daarom besloten om de vergaderingen deels vanuit huis te gaan voeren.

Pandvisie
De gemeente stelt dit voorjaar een pandvisie op voor het enorme pand van 5000 vierkante meter met ingangen aan de Stadhuisbrug 5 en Oudegracht 167. In principe wordt het pand verkocht, maar de gemeenteraad kan ook nog beslissen om het pand langdurig te verhuren. 

Laat uw reactie achter

Reactie

3 reacties

 • Ronald de Groen schreef:

  Waarom wordt er zo met gemeenschapsgeld omgesprongen.?
  Een pand waar in de huidige markt steeds minder belangstelling voor gaat ontstaan.
  Waarom wordt er gewacht met verkoop.?
  Het is waard ongeveer 40 miljoen en er zijn kopers voor. Maar het gaat eerst langs allerlei subsidieclubjes die vervolgens bv concurrentie spelen met de reguliere horeca.

 • Rick schreef:

  Ik ben hier geen expert in, dus misschien zit ik er wel helemaal naast. Maar ik kan me voorstellen dat de gemeente het pand wil verkopen aan een partij die er een duidelijke bestemming, met daadwerkelijk plannen, voor heeft, zodat er niets met het gebouw gebeurt dat ‘we’ echt niet willen. En omdat het dan weer zonde is om het pand helemáál leeg te laten tijdens die periode is het een mooie plek voor tijdelijk zaken. Zoals een tijdelijke horecazaak. Of dat dan concurreert met al bestaande horeca, tja… misschien is het wel een bestaande horecabaas die er iets mee wil.

 • Karla schreef:

  Horeca! Geweldig, dat hebben we nog niet in de binnenstad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *