Bier!

Wil je wat drinken? Nevel Rust

Ooit bestelde je gewoon een pilsje in de kroeg. Dat is veranderd. Bier is bijna een wetenschap geworden, biersommelier een serieus beroep. In deze podcast van de Nuk proberen we van alle brouwerijen de mooiste biertjes te vinden. Samen met Chaim van der Maat, biersommelier en werkzaam bij De Bierverteller, gaat Bas Koppe door het assortiment van de winkel aan de Twijnstraat. Van lokaal bier tot brouwsels uit de hele wereld. In deze aflevering proeven we Rust van de Nijmeegse brouwerij Nevel.

De bierpodcast van De Nuk en De Bierverteller is ook te vinden in Apple Podcasts en Spotify.

Via deze link is de podcast te vinden in Apple Podcasts. Hier kun je je abonneren op de podcast en wekelijks een nieuwe aflevering downloaden. Ook is de podcast te beluisteren in Spotify. Abonneren op de podcast is gratis. Androidgebruikers kunnen de podcast ook vinden in de app Podcast Addict door te zoeken op ‘Bierpodcast De Nuk’.

Bas Koppe

4 reacties

Reageren
 1. Wat hoor ik nu… is het einde van de podcast misschien in zicht?! Dat zou jammer zijn! Ik ben waarschijnlijk een van de vele luisteraars die enorm geniet van jullie verhalen, maar waar jullie niet van terughoren. Suggesties: misschien wat alternatieve vatgerijpte bieren? Op bourbonvaten is volgens mij al langsgekomen (was het RIS?), maar daar is nog veel mogelijk denk ik (tripel op tequilavaten, saison op witte wijn vaten etc.). Jullie hadden het in een eerdere aflevering over smaakafwijkingen. Dat kan nog een aflevering waard zijn? N.a.v. Nevel eventueel nog food pairing. Of variatie in soorten hop? Andere soorten IPA (session, triple IPA…) Zo wat suggesties die me te binnen schieten in de hoop dat het nog een paar extra afleveringen oplevert! Ik geniet erg van de informele setting waarin liefde voor het product i.p.v. geouwehoer centraal staat, zonder veel toeters en bellen. Echt een verademing! Heel veel dank voor alle afleveringen tot nu toe!

 2. Hoi Frank, bedankt voor de uitgebreide reactie en suggesties! Over de toekomst van de podcast kan ik op dit moment niet veel zeggen. Ik sluit niet uit dat we het hier over gaan hebben tijdens de komende opnames.

 3. Hoi Bas en Chaim,

  Als fervent luisteraar ben ik benieuwd naar het volgende:

  Ik weet inmiddels hoe ik bier het beste kan inschenken, maar ik heb ook gelezen dat het bij speciaalbier belangrijk is om een schoon en droog glas te hebben, in plaats van een omgespoeld glas bij pils.

  1. Waarom is een droog glas beter voor speciaalbier en een omgespoeld glas beter voor pils?
  2. En geldt dit voor alle soorten bier?

  Misschien kunnen jullie dit in de podcast behandelen, ik hoor graag!

  Groetjes,

  Tom van Ruitenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *