Henk vlogt

Wie krijgt de eerste Henk Westbroek oplichtersprijs voor cultuursubsidie vreters?

Daar hoeft Henk niet lang over na te denken.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

9 reacties

Reageren
 1. Een uitstekende kandidaat voor deze prijs. Het hardnekkig steunen van Rianne Brouwers door D66 en Groenlinks is en blijft een regelrechte schande. Deze vrouw heeft een spoor van vernieling achtergelaten maar in de wereld van de gesubsidieerde cultuur wordt je niet afgerekend op resultaten. Want, inderdaad, het is maar gemeenschapsgeld.

 2. De Utrechtse gemeenteraad? Laat me niet lachen. Sinds het debacle rond de Uithoflijn kan ik dit gezelschap totaal niet serieus nemen. Die jongens en meisjes van Groenlinks hebben werkelijk geen benul wat er speelt.

 3. Groenlinks is het ergste wat onze mooie stad kon overkomen. Het betoog van Westbroek laat het weer eens duidelijk zien: de zelfverklaarde idealisten zijn puur uit op het vergroten van hun macht in alle sectoren van de samenleving. Het omzetten van de rechtsvorm van die Machinerie is daar een mooi voorbeeld van. Schaamteloos worden de afspraken met de gemeenteraad genegeerd, zodat die 3,5 miljoen volstrekt overbodige subsidie naar eigen believen kan worden gedeeld. Mag dat? Nee! Gebeurt het? Geen twijfel mogelijk!

 4. Henk heeft gelijk, maar de andere partijen van de coalitie knijpen een oogje dicht. Dus die verdienen ook een klein prijsje.

 5. Inderdaad Lilian, wat doen we met GroenLinks, D66 en de PvdA (jawel de oude regentenpartij is er, ondanks ze in de oppositie zitten, voor). Schandalig stelletje jongens en meisjes. Geen benul.

 6. Mijn stem krijgt deze zakkenvulster. Onbegrijpelijk dat niemand in de raad tegengas geeft.

 7. De humor daargelaten, is het een uitstekende analyse over het verkrijgen en koesteren van macht om daar persoonlijk financieel gewin uit te behalen.

 8. Mevrouw Brouwers doet in alle openheid aan ” schaamteloze zelfverrijking ” om Wim Kok te citeren. Dat kan in openheid omdat politieke gedoogsteun van Links tot Rechts aanwezig is. En dat gebeurt dan weer omdat gemeenschapsgeld misbruiken niet als diep en diep verwerpelijk ervaren wordt.

 9. Hojotojo beste leesvrienden, laat La Brouwers en haar compleet lege ‘filmhuis’ – de schat heeft voorlopig iets in elkaar weten te flansen in de Centrale Biep aan het Neude zo begrijp ik – nou maar lekker die in werkelijkheid doel-loze, lege gemeentelijke filmhuismiljoenen behouden!
  Want dit slaat bij voorbaat al een bres in soortgelijke toekomstige situaties binnen én zeker ook buiten de cultuursector (toepassing gelijkheidsbeginsel mensen!)
  Aangezien wij in onze stad te kampen hebben met een dommig Limbo-Amsterdams D66wichtje die de wethouder voor cultuur speelt, zal het bovenstaande scenario best kunnen lukken, blijvend zelfs.
  Utrechtse advocatuur -bestuursrechtboys & -girls voorop- bestudeer deze kwestie uit en te na, en sla het als ondergrondje voor gerechtelijke procedures in soortgelijke zaken alvast lekker op in de eigen kompjoeter (ik beschik over een prognoselijstje van inmiddels ruime omvang). Onderwerp: uitgekeerd en uit te keren overheidsgeld (lees: subsidies) voor zaken die niet, niet echt gerealiseerd worden. Het levert voor uw kantoor goud op volgens de bekende uurtjefactuurtje mallemolen!
  Leve de meisjes Brouwers en Klein.
  Hieperdepiep HOERA1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *