Rik was weer even in Parijs en at daar saucijzen met aardappelpuree, witlof, saus van mosterdzaad en gefrituurde salie. Hij snapt niet waarom je dit nooit in een Nederlands eetcafé op de kaart ziet. Is weer eens wat anders dan een hamburger of gehaktbal. Ook makkelijk thuis te maken.
Rik, misschien wel omdat we niet zulke heerlijke worsten hebben als de Montbéliard – de absolute wereldworst. En tussen haakjes: waar haalt Parijs (waar haal jij) het mosterdzaad vandaan, nu zelfs Amora zowat op haar gat ligt omdat het niet meer uit de Oekraïne komt…?
Misschien moesten we eens bomen over de menu’s van La Tourelle, het verdwenen restaurant in het 6e Arrondissement. Tientallen voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Als de tent uitpuilde: la maison vous offre le kir – aan de bar, gewoon effe wachten en als de (beroeps)bedienden je hadden gespot van hé, die komt hier vaker: la maison vous offre la goutte. Kan niet in Nederland? Zou kunnen, dat zei Kees Eijrond ook al.