Weekendtips

‘Waar kan ik heen?’ Spijkers met Koppen, Relaxer, Koekoek 030

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Brendan Perry in TivoiliVredenburg

Bekend als de ene helft van het duo Dead Can Dance. Tijdens zijn show in de Hertz (TivoliVredenburg) op vrijdag 1 maart speelt hij werk van zijn twee soloplaten en nummers van een nog te verschijnen soloalbum. Daarnaast heeft hij ook nummers van Dead Can Dance in een nieuw jasje gestoken en komen er ook interpretaties van Jeff Buckley voorbij.

Kaarten voor dit concert zijn te krijgen op de site van TivoiVredenburg.


Filmpremière in EKKO

In 1999 staat de wereld in het teken van de Y2K bug. Maar hoofdpersoon Abbie heeft een persoonlijk probleem. Hij is door zijn broer uitgedaagd om level 256 van het computerspel Pacman uit te spelen. Hij mag pas van de bank komen als het hem gelukt is. Naast deze film vertoont GoShort Filmfestival een korte film.

Chasing Reels heeft deze film naar Europa gehaald en in Utrecht is hij voor het eerst te zien op zondag 3 maart in EKKO. Kaartjes zijn hier te koop.


Spijkers met Koppen met Tim Knol

Spijkers met Koppen zet op zaterdag de zaken op een rij met interviews, columns, cabaret en livemuziek. Dit alles onder leiding van Felix Meurders en Dolf Jansen. Deze zaterdag staat Tim Knol op het kleine podium in The Florin. Een kaartje kopen is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bij het cafe aan de Nobelstraat bent. Want vol is vol. Vanaf 10:30 uur mogen bezoekers naar binnen.


Talkshow Zzzzzondag!

Cabaretiers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn maken elke eerste zondag van de maand de talkshow Zzzzzondag! in de stadsschouwburg. Ze bespreken actuele thema’s met bijzondere gasten. Vaak zijn dat gasten met een frisse blik op de actualiteit. Verwacht daarnaast ook muziek, cabaret en een letterlijk kijkje in de keuken van Zindering.

Een kaartje kost 5 euro en is te bestellen op de website van de Stadsschouwburg


Koekoek 030 festival

Sinds januari biedt dit festival muziek en exposities op bijzondere locaties aan. Op zaterdag 2 maart kunnen bezoekers kijken naar de expositie van Lasse van den Dikkenberg en luisteren naar de muziek van Vita & Jaime. Op zondag 3 maart gebeurt hetzelfde in de Botanische Tuinen met muziek van Belker en een expo van Tijgertiga.

De toegang tot beide evenementen is gratis. Alle informatie over 2 maart is hier te vinden en hier staat alle informatie voor 3 maart. Via de website van het festival is alles te vinden over de locaties en de artiesten.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *