weekendtips

Waar kan ik heen? Week 8: £¥€$, Hakken in het zand, De Deense detective

De Utrechtse band Daphne presenteert hun EP in Molen de Ster

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Daphne in Molen de Ster
Het Utrechtse drietal Daphne, bestaande uit Gabriël Harmsen (gitaar en zang), Sara Tompkins (zang) en Suze Terwisscha (zang), presenteert op zaterdag 23 februari hun debuut-ep in Molen de Ster. De band maakt rustige, akoestische muziek. Een kaartje kost 7,50 euro en is hier te krijgen. Aan de deur zijn ze een euro duurder.

Stoomcursus klassieke muziek
Wat is klassieke muziek precies? En vooral: hoe luister je naar klassieke muziek? Op die vragen krijg je op vrijdag 22 februari antwoord tijdens een workshop in TivoliVredenburg. Geen moeilijk verhaal, maar gewoon met je biertje en een koptelefoon op. Je wordt langs verschillende stijlen meegenomen en daar krijg je uitleg bij.

Een kaartje kost 5 euro is is hier te koop. Daarna kun je tijdens Park 6 lekker blijven hangen.

Een avondje met de superrijken
Word heel even onderdeel van de rijkste mensen ter wereld. De 1% superrijken die de touwtjes in handen hebben. Het kan in de voorstelling £¥€$ (lies, eyes of Pond, Yen, Euro, Dollar), te zien in de Stadsschouwburg. De theatermakers van Ontroerend Goed nodigen je uit om plaats te nemen en het systeem van binnenuit te bespelen.

De voorstellingen zijn op zaterdag 23 februari. Die voorstelling van 17:00 uur is al uitverkocht, maar voor 20:00 uur zijn nog een paar kaarten.

Veelbelovende cabaretiers
Hakken in het zand is de try-out plek voor cabareties in Utrecht. Op zaterdag 23 februari staan Pepijn Schoneveld, het duo Vlamousse en Daan van der Hoeven op de planken van het ZIMIHC Theater Wittevrouwen. Een avond met veel afwisseling. Van standup tot een duo met een voorliefde voor schrijnende situaties. Een ticket kost 12,50 euro en is te koop op de site van ZIMIHC theater Wittervouwen.

De afgelopen jaren was Hakken in het Zand de plek waar onder anderen Theo Maassen, Peter Pannekoek en Yentl en De Boer hun materiaal testten.

De Deense detective, seizoen twee
siteHet hele weekend kun je in Theater Kikker naar de laatste afleveringen kijken van het tweede seizoen van de Deense detective. Na een eerste seizoen in TivoliVredenburg besloot schrijver Florian de Backere dat een tweede seizoen vol spanning en suspense niet uit kon blijven. Ondanks dat het seizoen op z’n einde loopt, kun je de voorstelling ook zonder voorkennis bekijken. Mocht je nou precies willen weten waar het verhaal over gaat, kun je alles terugluisteren als podcast. Kaarten zijn te koop op site van het theater.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *