Weekendtips

Waar kan ik heen? Week 7: Fringe Festival, Booker T. Jones, Spirited Away

Still uit de trailer van Spirited Away - Beeld: Studio Ghibli / Walt Disney Studio's

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten. 

 

Gratis naar de film bij Filmcafé

Het hele weekend kun je bij het Filmcafé in het CAB-gebouw terecht voor gratis films. Op vrijdag 15 februari vertonen ze de film Drive met Ryan Goslin en Bryan Cranston. En op zaterdag 16 februari laten zij voor het eerst een Japanse anime film zien, Spirited Away. De Japanse film wordt vertoond in het Japans met Engelse ondertiteling.

Booker T. Jones in TivoliVredenburg

Hammondorgel legende Booker T. Jones speelt op vrijdag 15 februari in de Pandorazaal van TivoliVredenburg. Hij is de de man achter de hit Green Onions en was samen met zijn MG’s de huisband van het Amerikaanse platenlabel Stax. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit concert.

Sport in het theater

In de voorstelling De Achtervolgers lopen warm gaan acteurs Murth Mossel en Lottie de Bruin opzoek naar de grenzen van het menselijke vermogen. In drie monologen, omlijst met muziek, kruipt Mossel in de huid van Jesse Owens en brengt De Bruin Foukje Dillema weer tot leven.

Omdat zondagavond Studio Sport-avond is, kun je voor 12,50 euro met het bord op schoot in de Stadsschouwburg alle samenvattingen van de Eredivisie zien.

Paul Collins in dB’s

Zanger en gitarist Paul Collins schreef onder andere ‘Hanging on the Telephone’. Zelf had hij er geen succes mee, maar Blondie wel. In de jaren 70 en 80 speelde Collins in verschillende bands. Door The Daily Mail en Washington Post zijn enthousiast over zijn muziek. Collins speelt op zondag 17 februari een exclusief concert in Nederland. Dat doet hij in dB’s. Een kaatje voor deze show kost 11 euro is is hier te krijgen.

Gezongen odes aan de stad

Meike Veenhoven bezingt haar Utrecht. Dat doet zij op zondag 16 februari in het Schillertheater aan de Minrebroederstraat. Ze bezingt een levendige stad met liedjes waarin ook de verdwenen kloosters, gesloten winkels en gestorven personages in doorklinken. Eerder maakte zij ook al de cd Utrecht: Licht in de Donkerstraat.

Fringe Festival in Theater Kikker

De prijswinnaars van het Amsterdamse Fringe Festival komen op vrijdag 16 maart naar Theater Kikker. Körper (bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons het leven leiden) en de zussen van Song of the Sisters zorgen voor een avond vol spraakmakend theater. Meer informatie is hier te vinden.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *