Uittips

Waar kan ik heen? Uitfeest, Expeditie Rotsoord, Kunstmarkt Maliebaan

Uitfeest 2018. Beeld: Jelmer de Haas

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Uitfeest
Ook in Utrecht wordt het culturele seizoen geopend met een groot feest. Zaterdag 14 september staat in het teken van de vrijetijdskunst. Dit betekend veel workshops. Op de Mariaplaats wordt gedanst en het Stadhuisplein staat in het teken van (mee)zingen.
Ook op zondag 15 september is er een uitgebreid programma. In de stadsschouwburg zijn previews van theaterstukken te zien, op het Vredenburgplein is er een boekenmarkt met 175 kramen en geven verschillende bands showcases tijdens het VOOR//AAN-festival.

Het hele programma is hier te vinden


Uitreiking Hebban Debuutprijs 2019

De prijs voor het beste debuut wordt op zondag 15 september uitgereikt in boekhandel Broese. De genomineerden zijn Thomas Rueb (Laura H.), Samantha Stroombergen (De witte kamer), Hannelore Bedert (Lam) en Astrid Boonstoppel (Dit is hoe het ging). Naast de prijsuitreiking worden de schrijvers geïnterviewd en leest Ronald Giphart een stuk voor uit zijn te verschijnen boek ‘Alle Tijd’. Het evenement is gratis te bezoeken, maar belangstellenden moeten zich hier vooraf aanmelden.

Het hele programma is hier te vinden


25 jaar dB’s

dB’s viert het hele jaar hun 25-jarig bestaan. Het hoogtepunt van het verjaardagsjaar is een groot gratis festival op zaterdag 14 september. Met grote namen als Blaudzun en The Kik en lokale helden als The Blue Grass Boogiemen. De optredens vinden zowel binnen als buiten plaats op verschillende podia, maar ook in de oefenruimtes.

Het festival is gratis te bezoeken. Meer informatie is hier te vinden.


Expeditie Rotsoord

De Helling en restaurant LE:EN bundelen op zaterdag 14 september weer hun krachten en nemen je onder de naam HE:LEEN mee op ontdekkingstocht op Rotsoord. Met livemuziek, kunstroutes, verschillende workshops en bijzonder eten kun je ervaren wat er allemaal te doen is op deze creatieve plek net buiten het stadscentrum.

Meer informatie is hier te vinden


Kunstmarkt Maliebaan

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de jaarlijkse kunstmarkt op de Maliebaan plaats. Negentien kunstenaars verkopen er hun werk. Daarnaast is er ook een programma met muziek en een speciale rondleiding onder leiding van Jeroen Hermkens (kunstenaar) en Jaap Röell (oud-voorzitter Kunstliefde en galeriehouder van Kunstruimte KuuB).

Meer informatie is hier te vinden


Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september gaan de deuren open van verschillende bijzondere Utrechtse panden. In sommige gebouwen worden rondleidingen gegeven en op andere plekken is er de mogelijkheid om zelf rond te lopen. Daarnaast is er in Utrecht een speciale fietsroute langs spoorwegmonumenten omdat het 175 jaar geleden is dat de eerste stoomtrein de stad binnenreed.

Meer informatie is hier te vinden

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *