Uittips

Waar kan ik heen? Korenfestival, Backroads festival, 45ACIDBABIES

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.


Back Roads festival

Op zondag 29 september klinkt er live rootsmuziek in de Lange Jufferstraat tijdens de vijfde editie van het Backroads festival. In Tilt!, De Stad en De Potdeksel spelen verschillende artiesten. Waaronder Subterranean Street Society, Mischief! en Potman Jr. & The Professionals. Het festival is gratis te bezoeken

Meer informatie is hier te vinden


Hof der zotheid #2

Wat is er eigenlijk niet te doen op dit festival in het Hof van Cartesius op zaterdag 28 september. Er is muziek, workshops, een kinderprogramma (voor kinderen tot 99 jaar) en verschillende rondleidingen. Waaronder over de geschiedenis van de Cartesiusweg. Het is haast onmogelijk om je te vervelen.

Meer informatie is hier te vinden


Korenfestival

Op zondag 29 september vindt voor de vijfde keer het Korenfestival in Utrecht-Oost plaats. Op het terrein van het University College Utrecht aan de Prinshendriklaan zingen verschillende koren stukken van Bach, maar ook The Beatles zullen voorbij komen. Naast luisteren kun je ook zelf zingen, marktkramen bezoeken en rondleidingen volgen.

Meer informatie is hier te vinden


Albumpresentatie 45ACIDBABIES

De eigenzinnige garagerockers van 45ACIDBBIES presenteren op vrijdag 27 september hun eerste album in ACU. Verwacht niet alleen maar rechttoe rechtaan rock, maar ook hiphop en ‘cartoony sounds’ zoals de band het zelf noemt.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden


Opening Beatles-winkel

Hoog Catharijne krijgt een pop-up winkel die volledig is gewijd aan The Beatles. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan van Abbey Road, de laatste plaat die de band opnam. Op vrijdag 27 september opent popproffesor Leo Blokhuis de winkel. Tot en met 13 oktober is er een uitgebreid programma met optredens en andere activiteiten.

Meer informatie is hier te vinden


Nacht van de poëzie

Op zaterdag 28 september vindt de Nacht van de Poëzie voor de 37e keer plaats. Dit jaar staan onder andere Adriaan van Dis, Lévi Weemoedt en Ingmar Heytze op het programma in de Grote zaal van TivoliVredenburg. Daarnaast is er muziek van onder andere Eefje de Visser en Gilbert O’Sullivan.

Meer informatie en de kaartverkoop zijn hier te vinden

Rondje van Roost
Roost aan de Singel organiseert een  special bierevenement waarbij nog eenmaal alle wisseltaps van dit seizoen voorbijkomen:
Oproer – Uncut IPA
De Leckere – Gulden Craen
Van de Streek – Zonnesteek
Brand – Session IPA
Oedipus – Polyamorie
Brothers in Law – Australian Pale Ale
Lagunitas – Little Sumpin
Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur bij ROOST aan de Singel. Het terras is overdekt en de heaters staan weer aan.
Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *