Uittips

Waar kan ik heen? Carvin Jones, Kunstliefde, Diego Maradonna

Beeld: Carvin Jones band via Youtube

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Carvin Jones in dB’s
Volgens Eric Clapton is Carvin Jones de beste jonge bluesgitarist van het moment. Dat is nogal een titel. Op maandag 12 augustus vertoont hij samen met zijn eigen band zijn kunsten op het podium van dB’s. Wie weet is dit wel de artiest waarvan je later kunt zeggen ‘die heb ik nog in een heel klein zaaltje zien spelen.”

Meer informatie en tickets zijn hier te vinden

Vlinderfestival
De zomer is het seizoen van de vlinder. In de Botanische Tuinen in De Uithof zijn de hele zomer prachtige tropische exemplaren te bewonderen in de vlinderkas. Zelf noemen ze het een ‘Tropisch Vlinderfestival’. Dit festival is te bezoeken tot en met begin november, maar natuurlijk een stuk leuker in de zomer.

Meer informatie is hier te vinden.

Zomerexpo
Tot en met 1 september exposeren de leden van Kunstliefde hun recente werk in de zomercollectie. Het is de ideale manier om te zien wat de leden zoal maken. Er is zowel schilderkunst, als grafisch werk en ook installaties.

Meer informatie is hier te vinden

De zon bekijken
Bij helder weer kun je op zondag de zon van dichtbij bekijken in Sonneborgh. Zij hebben daar de grootste zonnetelescoop van Nederland staan. Hiermee kun je direct naar de zon kijken. En als je goed kijkt zie je zonvlekken of zonnevlammen op het oppervlak van de ster die het dichtst bij de aarde staat.

Meer informatie is hier te vinden.

Portret van een voetballer
Met 500 uur aan archiefmateriaal maakte regiseur Asif Kapadia een portret van voetballer Diego Maradonna. De film laat zijn opkomst en ook zijn ondergang zien. Het voetballeven van de Argentijn is tot en met woensdag 14 augustus te zien in het Louis Hartlooper Complex.

Meer informatie is hier te vinden

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *