onderwijsstaking

Veel scholen blijven open tijdens onderwijsstaking

Op 15 maart gaan weinig Utrechtse leerkrachten naar het Malieveld in Den Haag. Beeld: Sjaak Kempe/Flickr

Tijdens de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart zijn veel Utrechtse scholen gewoon open. Het AD Utrechts Nieuwsblad heeft navraag gedaan bij alle scholen in de stad.

Van de katholieke scholen zijn er 9 van de 25 open, in de protestants-christelijke scholenkoepel PCOU Willibrord zijn dat er 24 van de 31. Onder deze koepel vallen zowel basisscholen als middelbaar onderwijs. Van de openbare middelbare scholen blijven er tien open en bij de protestants-christelijke scholen zijn het er elf. Volgens een woordvoerder van PCOU Willibrord kan het wel voorkomen dat een vakdocent staakt, laat ze aan de krant weten. Ook het ROC Midden Nederland, de grootste mbo-instelling van Midden-Nederland gaat gewoon door met de lessen.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) denkt dat dit wordt veroorzaakt omdat de Utrechtse schoolbesturen loon inhouden wanneer docenten gaan staken. Dit was bij de vorige staking ook het geval. Daarnaast trekt de onderwijsbond dit keer niet samen op met vakbond CNV en de overkoepelende PO-raad.

Eerder zei de HR-manager van de Hogeschool Utrecht dat de onderwijsstaking het onderwijs en onderzoek niet mag hinderen. Docenten van de hogeschool moeten met collega’s overleggen of er lessen overgenomen kunnen worden of dat ze verplaatst worden.

De staking op vrijdag 15 maart is het einde van een landelijke actieweek. Het is de vierde keer in anderhalf jaar tijd dat docenten het werk neerleggen. Tijdens voorgaande acties bleven alle Utrechtse scholen wel gesloten.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *