cadeautje

Utrechts Klokkenluiders Gilde nodigt 40-jarigen uit

  • Door Redactie
  • |
  • 5 februari 2020
  • |
  • 1 reactie

Het Utrechts Klokkenluiders Gilde is jarig. Dat wordt in 2020 volop gevierd, onder andere met een cadeautje voor alle Utrechters die net zo oud zijn als het gilde. 

Gedurende het lustrumjaar 2020 nodigt het Gilde Utrechtse leeftijdgenoten uit voor een bezoekje aan de luidzolder en de klokkenzolder tijdens één van de luidingen die door het Gilde worden verzorgd. Plekken waar de jarigen anders nooit zouden komen. 

Zelf heeft het UKG ook enkele 40-jarige leden en Sander Walgers is één van hen: “Geschiedenis heeft me altijd gefascineerd en dan vooral de Middeleeuwen. Ik vind het prachtig om in een omgeving die al zolang bestaat de eeuwenoude traditie van het handmatig luiden voort te zetten. En wat zo grappig is: bijna de hele stad hoort de klokken, maar weinig mensen weten dat die klokken met de hand geluid worden. En ik ben een van de gelukkigen die dat mogen doen.” 

Utrechters die geïnteresseerd zijn in dit unieke bezoek kunnen zich per mail aanmelden bij de PR Commissie van het UKG pr-cie@klokkenluiders.nl.

De beschikbare data zijn de zondagen 5 april, 3 mei en 7 juni. De ontvangst start om 8:30 uur, Domplein 21, Utrecht. Vol is vol en de inschrijvingstermijn sluit op 1 maart 2020. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Drs. C. Nijntje schreef:

    Een volstrekt unieke vereniging (heb eens een soort jaarvergadering mogen meemaken). Ik stoor me wel aan de ondergrens van 40 jaar. Veel belangrijker is het minimale lichaamsgewicht van 50 kg. Bij het niet op tijd los laten van het touw kan de klokkenluider zomaar in de toren verdwijnen. Bovendien is het geen kwestie van kracht, maar van gewicht. Dit moet natuurlijk gerelateerd worden aan de omvang (gewicht) van de klok. Er is best een schema te maken waar het lichaamsgewicht wordt gekoppeld aan de omvang van de klok zodat ook de 140 kg wegende 20 jarige een kans maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *