Er wordt een goed oogstjaar verwacht

Utrechters kunnen samen hop plukken op het Maximus Hopfest

Op zaterdag 11 september (van 10.00-18.00 uur) organiseert Maximus Brouwerij de 7e editie van haar jaarlijkse ‘Hopfest’. Op dit feest helpen buurtbewoners, Utrechters en thuisbrouwers bij het hopplukken van  de oogst van de eigen hop uit het Máximapark in Leidsche Rijn. ’s Morgens wordt de hop geoogst en worden de 4-5 meter lange hopstrengen naar de brouwerij gebracht. Samen met vrijwilligers die de hopplanten in het park onderhouden worden de hopbellen vervolgens aan lange tafels van de strengen geplukt en in bakken klaargezet.

De verse Saphir en Cascade-hop wordt daarna gebruikt om de Maximus Mockingbird editie 2021 te brouwen. Dit bier wordt in de herfst uitgebracht als een Italian-style Tipo pilsener met een subtiele en fruitige smaak. Het bier wordt dit jaar voor het eerst ook op blik uitgebracht en is vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten.

Maximus nodigt volgens traditie thuisbrouwers in het bijzonder uit om mee te komen oogsten. Zij kunnen een deel van de verse hop gratis meenemen om thuis het verst mogelijke bier te brouwen. Als kleine tegenprestatie wordt iedere thuisbrouwer gevraagd om een aantal flesjes van dit bier aan Maximus te doneren. Deze worden later in het jaar tijdens een Thuisbrouwer evenement bij Maximus geopend om samen van de lekkerste bieren te proeven.

Ewald Visser, directeur van Maximus: “Het belooft weer een mooi Hopfest te worden. De vrijwilligers van het Máximapark voorspellen een goed oogstjaar met grote hopbellen en een hoge opbrengst door de ietwat vochtige zomer. Dit is een belangrijk jaarlijks evenement omdat het past bij ons streven om mensen met bier samen te brengen – van oogsten tot brouwen en van proosten tot proeven en genieten. Bierbrouwen doen we samen!”

Inschrijven

Enthousiaste hopplukkers kunnen zich inschrijven via: maartje@maximusbrouwerij.nl . Het hopplukken vindt plaats aan lange tafels met max. 6 personen per tafel i.v.m. de corona voorschriften. Vol = vol. Er staat koffie & thee klaar voor de deelnemers met na afloop een hapje en drankje met muziek. Daarnaast worden zij uitgenodigd voor het aanslaan van het 1e vat Maximus Mockingbird bier editie 2021.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *