winactie

TivoliVredenburg omgetoverd tot kapperszaak; win kaarten voor Haar en Hem

Je baard laten trimmen? Tijd voor een nieuw kapsel? Dat kan in TivoliVredenburg. Op 23 oktober verandert de Rabo Open Stage voor een keer in een kapperszaak. De Rotterdamse kapper Ivan Winter knipt en luistert naar wat de klant vertelt.

Deze actie is een voorproefje op de voorstelling Haar & Hem die op 31 oktober in TivoliVredenburg plaatsvindt. Tijdens dit programma staan persoonlijke, kwetsbare verhalen uit de kappersstoel centraal. Utrechtse mannen kunnen zich opgeven voor een knipbeurt op locatie. Je kunt je hier opgeven om geknipt te worden. Prijs: een knipbeurt kost  15 euro, het trimmen van je baard 5 euro.

Kwetsbare verhalen vormen basis voor voorstelling 

De kapperszaak waar de Rotterdamse Ivan Winter normaal gesproken knipt, staat midden in de wijk Cool. Tijdens knipbeurten delen zijn mannelijke klanten persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo transformeert Ivan van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon. Want hoe verschillend de mannen ook zijn: hun angsten, onzekerheden en kwetsuren zijn universeel. Deze verhalen zijn de inspiratiebron voor het programma Haar & Hem, dat op 31 oktober plaatsvindt in Club Nine. Met deze voorstelling vraagt Ivan aandacht voor de geestelijke gezondheid van mannen, die vaak niet makkelijk over hun gevoelens praten. 

Haar & Hem 

De voorstelling Haar & Hem kent diverse disciplines: de bezoekers luisteren via een koptelefoon naar het hoorspel dat Ivan maakte op basis van de verhalen van zijn klanten. Op het podium vertolken spoken word artiesten Ruwhel Emers en Cherry Lynn Van Dalen de rol van stemacteurs. De avond wordt gehost door Jennifer Muntslag, presentator, actrice en MC. Zo combineert het programma diverse vormen tot een verrassend pleidooi: “Mannen, praten over je gevoelens helpt!” 

Ivan Winter

Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij actief in het culturele leven in Rotterdam. In MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Daarnaast is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen. Meer info vindt je hier

De Nuk mag 2×2 kaartjes weggeven voor deze voorstelling. Stuur een mail naar redactie@denuk.nl. Winnaars krijgen zaterdag een berichtje van ons.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *