Jong Utrecht

Thirty030: jongeren met een sterk en duidelijk tegengeluid

Op de Nieuwe Utrechtse Krant zie je vanaf nu elke week een nieuwe 030’er aan het woord over wat er volgens hem/haar op dat moment speelt in onze stad. Hierover gaan wij ook altijd graag met iedereen de dialoog aan, want Utrecht maken we samen.

In het dagelijks nieuws hoor je de laatste tijd vaak boze, gefrustreerde en vastgeroeste mensen. Het is daarom van groot belang dat er een jonge groep aan het woord komt met een sterk en duidelijk tegengeluid. Zodat niet degene die het hardst schreeuwt de meeste aandacht krijgt, maar er een dialoog tussen verschillende belanghebbenden tot stand kan komen. Dat zou wel eens confrontatie op kunnen leveren, maar dat is juist een reden om het wel te doen.

Dertig Utrechters onder de dertig jaar. Jong, vlot, ambitieus, kritisch, progressief, inspirerend en marcherend buiten de gebaande paden. Utrecht is een oude stad, vol met cultuur en historie. Met de Dom als letterlijk hoog(s)tepunt en met historie die teruggaat tot de tijd van het Romeinse Rijk. Historisch gedachtegoed en cultureel erfgoed dat we moeten respecteren en bewonderen. Maar Utrecht is meer dan historie, cultuur en de Dom. Utrecht barst namelijk van het jong talent. De Utrechters van nú en van de toekomst. Thirty030 is een initiatief dat deze jonge, vlotte, ambitieuze en progressieve jongeren verbindt en een onafhankelijk platform biedt. Een platform waarop zij hun mening en inspiratie ten gehore brengen.

Wat ons betreft is Utrecht geen stad van de rijke elite, maar een stad ván en vóór iedereen die zich Utrechter voelt. Deze dertig bevlogen ambassadeurs vertegenwoordigen samen hún Utrecht. Deze dertig verschillende expertises, achtergronden, opleidingen en inzichten zijn de nieuwe woordvoerders van Utrecht. Zij laten hun geluid over Utrecht echoën.

Het nieuwe Utrechtse initiatief, Thirty030, ingezet voor media en events. De frisse, creatieve blikken zijn inzetbaar om projecten in ons stadsie toffer te maken en Utrechtse vraagstukken te beantwoorden.

Auteur Thirty030
Auteur

Thirty030

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *