Asbest

Tegenslagen bij herontwikkeling panden ’t Hoogt

Plannen voor de herontwikkeling van de monumentale panden aan het Hoogt en de Slachtstraat lopen vertraging op. Er is asbest gevonden in de panden die tot dit jaar werden gebruikt door filmtheater ‘t Hoogt en de gemeente en het Utrechts Monumentenfonds (eigenaar van de panden) zijn het niet eens over de afkoop van de erfpacht. Dat meldt het AD.

Het is de bedoeling dat het theatercafé en de filmzaal, gelegen aan Slachtstraat 5, worden verkocht. De rest van de panden, gelegen aan Hoogt 2 tot en met 10, zullen door het Utrechts Monumentenfonds (UMF) worden gerestaureerd en herontwikkeld. Ze zullen worden verhuurd aan particulieren. Er zou asbest zitten in het hele complex.

De onenigheid tussen de gemeente en het UMF gaat over de afkoop van de eeuwig durende erfpacht. Directeur van het UMF, Suzan te Brake zei tegen het AD: “Er is geen akkoord over de prijs. De gemeente had een taxatierapport laten opstellen, maar over de uitkomst daarvan waren beide partijen ontevreden. Het ging daarbij met name over de opbouw van diverse kosten en de waarde van het complex. Het moet voor het UMF wel haalbaar zijn.”

Jos Stelling, Utrechtse filmmaker en eigenaar van Louis Hartlooper Complex en Springhaver Theater, laat aan het AD weten een bod te hebben uitgebracht op Slachtstraat 5. Hij zou er een klein filmhuis willen vestigen, en vindt het zonde als een kledingwinkel of restaurant in komt. Volgens Stelling zijn er tien tot twaalf kandidaten voor de koop.

In 2016 werd het filmtheater aan de Slachtstraat tijdelijk gesloten omdat er tijdens een routine-onderzoek asbest werd gevonden in een deel van het pand.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *