Stadsschouwburg

Talkshow Zzzzzondag! ontvangt Marit Kaats en Marianne Thieme

  • Door Bas Koppe
  • |
  • 26 februari 2019
  • |
  • 1 reactie

Beeld: Dorien Hein

Elke eerste zondag van de maand presenteren cabaretiers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn de talkshow Zzzzzondag! vanuit de stadsschouwburg. In restaurant Zindering bespreken zij actuele thema’s met bijzondere gasten.

In de komende editie op zondag 3 maart gaat het onder andere over de Special Olympics, de olympische spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. “Er gaat een delegatie uit Nederland naar Abu Dhabi om onze eer te verdedigen. Wij hebben sporter Marit Kaats te gast. Zij heeft in Nederland al veel medailles gewonnen en hoopt dat daar ook te gaan doen”, vertelt Kocken. “En Marianne Thieme komt ook. Daar zijn we ook erg blij mee.”

De talkshow behandelt actuele thema’s. “We houden de kranten en Twitter goed in de gaten. En we kijken ook naar welke boeken er uitkomen of voorstellingen die in première gaan”, zegt Kocken. “Qua gasten proberen we weg te blijven van de mensen die je altijd ziet of hoort. De kans is groot dat je de gasten niet kent. Dat levert vaak een frisse kijk op”, vertelt hij. Ook laten ze zien wat er in de keuken gebeurt. “De show is tijdens borreltijd en je kan chteraf blijven eten. Het diner wordt voorbereid als wij bezig zijn. Dan laten we zien wat er in de keuken gemaakt wordt.”

“Wat ik heel leuk vind, is dat er al veel kaartjes verkocht worden voor er een naam bekend is”, aldus Kocken. “We hebben een nieuwsgierig publiek dat er vertrouwen in heeft dat er een mooi programma wordt neergezet.” En dat publiek wordt steeds groter. “Tijdens de laatste vergadering hebben we besloten om de capaciteit te verhogen. En we hebben ook te horen gekregen dat we een derde seizoen mogen gaan maken.”

Qua sfeer heeft het iets weg van Spijkers met Koppen. Het radioprogramma waar de presentatoren ook voor werken. “We imiteren het niet, maar die sfeer past goed bij ons”, aldus Kocken. Zzzzzondag! probeert zich bijvoorbeeld te onderscheiden door geen columnist te hebben, maar een inspirator. “In veel programma’s komt een columnist mopperen. Wij vragen schrijvers, cabaretiers of kunstenaars een korte spreekbeurt te houden over iets wat ze bijzonder vinden.”

Zzzzzondag! is niet de eerste talkshow die Kocken en Nederkoorn maken. “We hebben eerder Zomaargasten gemaakt. Daarbij interviewden we onbekenden”, vertelt hij. “Die mensen wisten niet dat ze geïnterviewd zouden worden en daar kwamen heel mooie verhalen uit. Toen besloten we dat we graag structureler een talkshow wilden maken, maar dat we dan wel gasten konden uitnodigen en ons voorbereiden.”

 

De komende editie van Zzzzzondag! is op zondag 3 maart in café Zindering in de Stadsschouwburg. Een kaartje kost vijf euro is hier te koop. De shows zijn ook terug te luisteren als podcast in iTunes.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • martijn schreef:

    Zzzzzondag is elke keer een feestje om mee te maken. En Oscar kocken is een begenadigd presentator die om mysterieuze redenen nog niet door Hilversum is ontdekt. Mocht van Nieuwkerk ooit stoppen dan staat zijn opvolger klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *