Steun Straatnieuws

Straatnieuws-hoofdredacteur Frank Dries maakt zich zorgen

Een straatkrant heeft maar één pijler en dat is haar distributie, het bedienen van haar verkopers. Als die wegvalt, dan ben je de Sjaak. Het contact met verkopers is ineens verdwenen. Dus. Geen inkomsten door verkoop aan de verkoper, en weg is de onafhankelijk sociaal ondernemer. 

Erger nog: de verkoper, die voor zijn brood een krantje verkoopt, zit zonder inkoop. Geen ondernemer overleeft dat. En dan heb ik het nog niet eens over het wegvallen van de dagindeling en, zeker niet te vergeten, over die warme sociale contacten waarmee mening verkopers hart wordt gevuld. En ook dat van de klant. Dus ik maak mij zorgen.

Ik maak mij zorgen om verkoper E. Ziet hij in zelfgekozen quarantaine de muren van zijn zojuist verworven eerste eigen huisje op zich afkomen? En ziet hij bij het aanvoelen van zijn slinkende knip weer als enige oplossing het boevenpad?

Ik maak mij zorgen om verkoper G. Amper in staat te communiceren met de buitenwereld. Maar met zijn gouden glimlach kan hij zijn natje en droogje verdienen met het omhoog houden van Straatnieuws bij de COOP. 

Ik maak mij zorgen om verkoper V. Aanspraakpunt van Amersfoort Noord, aanspraakpunt van menig eenzame oudere wiens verhaal hij dagelijks aanhoort en bij wie hij wat moed onder riem steekt. Wat moet hij nu. En wat moeten die mensen nu zonder V?  Zo kan ik wel even doorgaan. Maar met name maak ik me zorgen om de verkoper die we niet meer kunnen bereiken. Niet iedereen heeft een mobiel. Niet iedereen is daar handig mee. We komen er aan, de cavalerie rijdt asap uit!

Waar ik me helemaal geen zorgen over maak is het aanbod van helpende handen uit Utrecht en Omstreken. Daar maken we al gretig gebruik van en we zijn een actie aan het uitbroeden. RTV Utrecht gaf al spontaan een voorzet door onze donatielink op hun Facebook te zetten. Wie volgt? Aha, De Nuk.nl, logisch.

Kijk hier voor meer info.

Frank Dries

Hoofdredacteur

Auteur Frank Dries
Auteur

Frank Dries

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *