hartverwarmend

Stoelenactie Filmtheater Slachtstraat groot succes

Ruim een week geleden lanceerde Filmtheater Slachtstraat de actie “Koop een bioscoopstoel.” Voor 300 euro kunnen Utrechters een stoel sponsoren in dit derde filmtheater van Jos Stelling.

Het initiatief werd door de directie van Slachtstraat als volgt aangekondigd. “Toen we samen met het Utrechtse Monumentenfonds het idee ontwikkelden om het lege voormalige culturele centrum ’t Hoogt nieuw leven in te blazen, werd en wordt dit bij de Utrechters met een ongekend enthousiasme ontvangen. Na twee jaar voorbereiding is de herbouw begin 2021 gestart en verwachten we dit jaar het ‘Slachtstraat Filmtheater’ feestelijk te openen. Zonder overheidssteun, maar met hoge culturele ambities durven we de Utrechters te vragen om met ons mee te doen en een stoel te sponsoren.”

De oproep werd door Utrecht goed opgepakt. Inmiddels zijn er al 122 stoelen verkocht.

Jos Stelling: “Het is geweldig om te zien dat Utrechters uitkijken naar de komst van Slachtstraat. Vanaf het moment dat we onze plannen bekend maakten, kwamen er enorm veel enthousiaste reacties van mensen die blij zijn met dit filmtheater in de binnenstad. Het succes van de verkoop van de bioscoopstoelen past in dat beeld. Ook nu krijgen we hartverwarmende reacties. Er was zelfs een vrouw die een stoel voor haar overleden man wil kopen. Dat is toch ontroerend?”

Ook een stoel kopen? Kijk hier.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *